Nog geen spint in geënte planten in komkommerproef

In de biologische afdeling zijn na de verwarmde serres nu ook de koepels al enkele weken opgeplant. PCG geeft een korte update van de proeven in vruchtgewassen die dit jaar aanliggen.

Komkommer
Om antwoorden te vinden op een aantal teelttechnische vragen rond komkommerteelt in tunnel, werd een koepel opgeplant met komkommers. Vragen die PCG binnen deze proef beantwoord wil zien zijn enerzijds of het economisch rendabel is om in een (relatief korte) tunnelteelt van komkommer te werken met geënte planten. Anderzijds gaat PCG ook verschillende manieren van spintbestrijding naast elkaar leggen om te kijken welke techniek zowel arbeidstechnisch als economisch het meest interessant is om spint onder controle te houden.

De komkommers werden opgeplant in week 19. Na een moeizame start die mede veroorzaakt werd door de uitdrogende noordoostenwind, zijn de komkommers nu goed vertrokken. Spint heeft PCG tot nu toe nog niet vastgesteld, maar dit kan snel veranderen.

Paprika
Ook rond een optimale N-voorziening van vruchtgroenten heersen nog heel wat vragen. Daarom ligt een bemestingsproef aan in een tunnelteelt van paprika. Hierin evalueert PCG basisbemesting met compost of bokashi al dan niet aangevuld met verschillende types korrelmeststoffen toegediend op verschillende tijdstippen. PCG gaat na wat de invloed van de basisbemesting en de aanvullende bemesting is op gewasontwikkeling, groei en opbrengst van de paprika. Ook het stikstofverloop in de bodem wordt gemonitord om op die manier de toestand van de bodem te kunnen koppelen aan de gewastoestand.

Bron: PCG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.