Tijd voor oogst kaswatermeloenen in Guangxi

Watermeloenen die op creatieve wijze verticaal worden geteeld op latwerk in kassen worden nu geoogst op het teeltbedrijf Nongken Zhuguang in Beihai, in de autonome regio Guangxi Zhuang in het zuiden van China.

Dankzij de hulp van arbeiders kunnen de watermeloenranken zich langs het verticale lattensysteem verspreiden om het landgebruik te verminderen en ze weg te houden van ongedierte.

"Cuiling", de watermeloenvariëteit die hoog in de lucht hangt, smaakt superzoet en ziet er mooi uit omdat ze overvloedig zonlicht krijgt. Elke watermeloen kan meer dan 2,5 kilo wegen. Vroeger wogen ze maximaal één kilo als ze op de grond groeiden.

Dit jaar heeft Cuiling een kweekgebied van 115 mu (7,6 hectare) met een teelt van 1750 kilogram per mu. En de watermeloen kan worden gekocht tegen een vrij goede prijs variërend van 2,8 tot 4 yuan (€ 0,35 tot 0,51) per kilogram van de telers, aldus het teeltbedrijf.

Naast "Cuiling" gedijen de Hami-meloen, de honingmeloen, komkommer en andere meloenen en vruchten ook goed op dit teeltbedrijf en worden ze goed ontvangen zodra ze in de verkoop gaan.

Bron: chinadaily.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.