China onthult plan voor ontwikkeling van beschermde teelten

China heeft voor het eerst een plan opgesteld voor de ontwikkeling van moderne beschermde land- en tuinbouw, met vier hoofdtaken voor de sector in de periode 2023-2030.

De strategie, die gezamenlijk is opgesteld door het ministerie van Landbouw en drie andere overheidsinstanties, geeft aan dat moderne beschermde teelten energiezuinig moeten zijn en geschikt voor machinale verwerking.

In het plan staat dat tegen 2030 de mechanisatiegraad van de beschermde tuinbouw en de bijdrage van wetenschappelijke en technologische vooruitgang aan de sector waarschijnlijk respectievelijk 60 en 70 procent zullen bereiken, en dat er innovatiebases voor moderne beschermde tuinbouw zullen worden gebouwd.

Het land zal zijn beleidsondersteuning versterken en het sociale kapitaal begeleiden om actief te investeren in de ontwikkeling van moderne beschermde tuinbouw door middel van maatregelen zoals investeringssubsidies en speciale obligaties.

Bron: gov.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.