Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe zien de werkzaamheden in de datagedreven komkommerteelt eruit?

In deze derde aflevering van een videoserie over datagedreven komkommerteelt vertellen komkommerspecialisten Marcel Huibers en Kees van Vliet over het werk dat komt kijken bij data gedreven hogedraadkomkommerteelt. Vanuit de kas van BASF’s vegetable seeds business in ’s-Gravenzande vertellen ze over alle stappen in het proces en hoe ze de kwaliteit waarborgen.

Marcel en Kees vertellen dat er in een week veel kan gebeuren: zo kan een komkommerplant tot wel 80 cm groeien. Daarom houden ze de planning en de uitvoering van de werkzaamheden nauwlettend in de gaten. In de kas werken ze met gewasregistratie en zitten daardoor bovenop alle veranderingen.

Aan de hand van de gewasregistratie bepalen ze wat er moet gebeuren: clippen, laten zakken, snoeien, oogsten of het verwijderen van blad of bloemen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat vertellen onze experts in de video.

Voor BASF zijn twee onderdelen van het werk erg belangrijk: de kwaliteit en het volgen van de planning. Hoe zorgen ze voor de beste kwaliteit komkommerplanten? Tot slot noemen Marcel en Kees nog een paar maatregelen om arbeid te besparen, benieuwd welke dat zijn?

Voor meer informatie:
BASF Vegetable Seeds

www.nunhems.nl

Kees van Vliet
+31 6 3983 6456
[email protected]

Rens Muusers
+31 6 1871 9921
[email protected]

Publicatiedatum: