Groentevakmannen 2023: Spar Eke en Vershuis

In de negende editie van de verkiezing tot Groentevakman van het jaar, zijn Spar Eke (in de categorie buurtsupermarkt) en Vershuis (in de categorie detail) tot winnaars van 2023 bekroond.

Spar Eke uit het Vlaamse Eke is de Groentevakman van 2023 in de categorie buurtsupers. Deze buurtsupermarkt streeft ernaar om haar klanten iedere dag verse groenten en fruit van topkwaliteit aan te bieden.

Tijdens de wedstrijd slaagde Spar Eke erin de mystery shoppers het sterkst te imponeren met de versheid van hun groente- en fruitafdeling en de klantvriendelijkheid van het team. Daarnaast viel hun promotieactie ook erg in de smaak bij de jury. Het team van Spar Eke bedacht een actie waarmee ze hun klanten actief betrokken. Ze inspireerden de klanten met originele recepten met lokale groenten en organiseerden een kookworkshop voor kinderen met deze recepten.

Celine van Spar Eke: “Een bende gemotiveerde medewerkers, die klantgerichtheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. We hebben een hart voor lokale producten: zo vind je bij ons aardappelen, aardbeien, asperges, bramen, kersen, witloof,… allemaal rechtstreeks van bij de boer. Ooit wonnen we al de titel en moesten we hem nu voor een tweede maal binnenhalen, zou dit zo een mooie bekroning zijn op ons werk.”

Het zilver ging naar buurtsuper Van Eccelpoel uit Herentals, met een team dat er dagelijks naar streeft om hun klanten verse en kwalitatieve producten van bij ons aan te bieden. Van Eccelpoel staat ook bekend voor hun ruim aanbod van verse ambachtelijke streekproducten.

Brons gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder, een familiebedrijf met een hart voor lokale producten en de producenten uit de buurt. Zij voelen zich, net als hun klanten, sterk verbonden met de eigen streek door steeds voor lokaal te kiezen.

Vershuis uit Kortemark werd de Groentevakman van 2023 in de categorie speciaalzaken en marktkramers. De droom van uitbaters David Plysier en Angie Doise is om elke dag klaar te staan met kraakverse groenten en fruit van bij lokale tuinders.

Tijdens de wedstrijd wist het Vershuis de mystery shoppers het sterkst te overtuigen met hun aanbod groenten en fruit, de klantvriendelijkheid van het team en de aangename sfeer in de winkel. Ook de jury vond hun promotieactie met lokale groenten en fruit één van de origineelste tijdens deze wedstrijd: zij organiseerden een ‘Weekend van de aardbei’ met degustaties, acties en promoties. Het geheel werd aangekleed met een aantrekkelijke stand en een gratis ijsje van hun lokale partner. Daarnaast stond ook de tomaat in de spotlight. Dit alles leidde tot een drukke dag met enthousiaste klanten.

David en Angie van het Vershuis: “We namen deel aan groentevakman om te tonen dat je als kleine zelfstandige onderneming ook groot kan zijn. Zelf werken we met veel streekproducten, kwaliteit vinden we heel belangrijk en al onze gerechten worden met passie en liefde in eigen keuken klaargemaakt. We dagen onszelf steeds uit met vernieuwing. De klant staat bij ons centraal. We willen hem steeds een gevoel van thuiskomen geven. Groentevakman van het jaar is voor ons dan ook de ultieme erkenning, de kers op de taart, wetende dat we nog maar anderhalf jaar open zijn.”

Het zilver in deze categorie gaat naar Healthy Fresh uit Turnhout. Een gezellige groente- en fruitwinkel met een uitgebreide kennis van verse groenten en vers fruit. Ze zijn fier op de Belgische producten en plaatsen die graag in de schijnwerpers. Het hele jaar door zetten ze zich dagelijks in om een kwaliteitsvol aanbod naar de klant te brengen en dit met veel respect voor de producenten.

De wedstrijd Groentevakman is een initiatief van VLAM in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be, Coöperatie Hoogstraten, BelOrta en REO Veiling en met de steun van Euro Pool System. Alle zelfstandige uitbaters van een supermarkt konden deelnemen.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ willen VLAM en zijn partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten en fruit van bij ons in de kijker te zetten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.