900 hectare voor tuinbouw in Greenport Zaragoza

Er moeten in Greenport Zaragoza, een centrum voor tuinbouw in Noord-Spanje, op een oppervlakte van meer dan 900 hectare in de gemeenten San Mateo de Gállego en Villanueva de Gállego jaarrond biologische groenten en fruit geteeld gaan worden.

De keuze voor de locatie is zorgvuldig bestudeerd door investeerders. Ze waren op zoek naar een plek dicht bij de spoorlijn die Zaragoza met Huesca verbindt, dicht bij de snelwegen naar Frankrijk en de oostkust van Spanje en met een gemakkelijke verbinding met de luchthaven van Zaragoza, de op twee na grootste luchthaven in Spanje voor goederenverkeer.

Het project omvat de bouw van glazen kassen, pakstations, een logistiek centrum, een hotel, leslokalen en een bio-energie- en trigeneratie-installatie, die warmte, koude en CO₂ zal gebruiken om de teeltomstandigheden te verbeteren.

Greenport Zaragoza zal naar schatting € 4,5 miljard kosten en moet in het derde kwartaal van 2026 volledig operationeel zijn. De verwachte jaaromzet kan oplopen tot € 15 miljard. Het project zou 4.000 directe en 8.500 indirecte banen kunnen scheppen.

Naast de belangrijkste investeerders (RCP y Asociados Portugal en Indico Investments) zal het project ook de medewerking hebben van Siemens Energy, dat zal optreden als technologische partner, maar ook van lokale bedrijven zoals Urbener, een energieleverancier, en Estructuras Industriales Monzón.

Bron: hoyaragon.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.