Detailhandel in actie op 22 juni voor nultarief-btw op AGF

Niet alleen in Den Haag maar op diverse plekken in het land komen leden van AVN op 22 juni in actie om te strijden voor het 0-tarief op btw. Daar is op dit moment veel discussie over. Als reden wordt gegeven de afkadering, de haalbaarheid en nut en noodzaak. AVN is van mening dat het nut en noodzaak ligt in het stimuleren van de volksgezondheid, iets wat bovenaan de prioriteitenlijst zou moeten staan. Verse groente en fruit moet betaalbaar zijn en blijven voor iedereen. Om die reden roepen ze detaillisten op om mee te doen aan de actie.

Acties in het land
In elk geval doen Vitamientje.nl (Emmeloord), Elkedagversss (Julianadorp) en Uw groenteman Pompoen (Enschede) mee.
Om aandacht van het publiek te trekken bouwen de deelnemers twee presentaties op: Eén presentatie met de huidige hoeveelheid groente en fruit wat een gemiddeld gezin van 4 personen op dit moment eet in een week (131 gram groente en 113 gram fruit p.p. per dag) Totaal 6832 gram; en één presentatie met 9% meer. Hiermee komt een gemiddeld gezin dichterbij de aanbevolen hoeveelheid. Totaal 7446 gram.

Aanbiedingen
Naast de presentatie van de producten om het verschil te laten zien, koppelen we er ook een productaanbieding aan deze actiedag: de ondernemer kiest zelf een aantal actieproducten (3 tot 5). Bij aankoop van dit product krijgt de consument een product gratis (wat ongeveer 10% van de waarde van het actieproduct is). Dit om te onderstrepen dat de consument zonder de btw meer groente en fruit krijgt (en dus eet).

Naast deze acties voert AVN komende tijd lobby(gesprekken) met de politiek.

Klik hier voor meer informatie over de landelijke actie en om mee te doen.

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu
www.avn.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.