Twee nieuwe papiersoorten voor biologische vermeerdering

Een nauwe samenwerking met Ellepot US partner Blackmore Company maakte het mogelijk om het nieuwe Ellepot papier te ontwikkelen volgens de USDA-richtlijnen voor biologische teelt. De substraatproducent presenteert twee nieuwe papiersoorten, allebei OMRI-genoteerd.

Gloednieuw product en technologie
Als onderdeel van hun geïntegreerde vermeerderingssysteem is Ellepot gespecialiseerd in het ontwikkelen van afbreekbaar vermeerderingspapier voor alle soorten gewassen. Hun nieuwste producten zijn de gepatenteerde Ellepot Organic 10 Weeks en Ellepot Organic 16 Weeks.

"Dit is goed nieuws voor telers van biologische gewassen in de VS en, als bonus, stelt het hen in staat het gebruik van plastic potten te elimineren, waardoor hun ecologische voetafdruk verder wordt verkleind."

De twee nieuwe papieren zijn OMRI genoteerd; ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen met behulp van een gepatenteerde technologie die is ontwikkeld op basis van de samenwerking tussen Ellepot en Blackmore Company. Aan deze productontwikkeling is lang gewerkt en na jaren van onderzoek en testen door en met lokale telers in de VS is de ideale textuur, duurzaamheid en prestatie voor deze papieren bereikt.

Dankzij hun vermogen om biologisch af te breken, zijn Ellepot Organic 10 Weeks en Ellepot Organic 16 Weeks geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen en gemaakt om langer mee te gaan dan het baanbrekende en bekroonde Ellepot Organic 2.0 papier dat in 2021 werd gelanceerd. Terwijl het laatste een afbreektijd van ongeveer 6-8 weken heeft, gaan de twee nieuwe papieren respectievelijk 10 en 16 weken mee voordat ze beginnen af te breken.

Om deze extra weken van duurzaamheid te bereiken, heeft Ellepot nauw samengewerkt met Blackmore Company om papieren te identificeren en te testen die een verscheidenheid aan biogebaseerde materialen bevatten, variërend van FSC®-gecertificeerde houtvezels tot polymeren op basis van planten, en uiteindelijk gekozen voor een Nobelprijswinnende technologie voor hun nieuwe gepatenteerde papier dat voldoet aan de normen van wereldklasse die worden vereist door biologische telers in de VS.

De proeven die werden uitgevoerd door Amerikaanse kwekers waren ook bedoeld om te testen of het papier presteert zoals verwacht onder echte kweekomstandigheden. Dit heeft Ellepot in staat gesteld om het product te verfijnen en eventueel noodzakelijke aanpassingen door te voeren voordat het werd gelanceerd op de markten van zowel binnen- als buitentelers.

Voor meer informatie:
Blackmore Company
info@blackmoreco.com
www.blackmoreco.com
www.air-trays.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.