Webinar over 'Meer mogelijkheden voor compostproductie en -gebruik'

Op 15 juni 2023 van 14:00 tot 16:00 uur biedt het SOILCOM-project het webinar 'Meer mogelijkheden voor compostproductie en -gebruik' aan. De afgelopen vier jaren hebben de SOILCOM-partners onderzoek gedaan naar de productie van op maat gemaakte compost voor specifieke bodems en toepassingen. Meer dan zestig composten werden geanalyseerd en gekarakteriseerd. Op de website van SOILCOM is te lezen dat er uitgebreide kennis verkregen is over compost en de toegevoegde waarde van composttoepassingen bodems en teelten.

In het webinar presenteren de SOILCOM-partners de resultaten van geoptimaliseerde compostproductie en de gunstige effecten van composttoepassing. De partners bespreken graag met de deelnemers als beleidsmakers, de mogelijke acties voor bodemverbetering door meer gebruik te maken van compost van goede kwaliteit.

Programma:

  • 14.00: Introductie van het programma en huishoudelijke mededelingen door Esther Hessel, Hessel Marketing & Communicatie
  • 14.10: Introductie van het project en de doelstellingen; overzicht van de resultaten van SOILCOM. Hanne Lakkenborg Kristensen, Arhus Universiteit en projectleider van SOILCOM.
  • 14.30: Compostproductie en procesoptimalisaties. Grondstoffen samenbrengen in geoptimaliseerde compostprocessen die leiden tot hoogwaardige eindproducten. Door Koen Willekens, ILVO.
  • 14.50: Karakterisering van grondstoffen en eindproducten. Analyse van 56 composts geeft praktische handvatten voor besluitvorming in composteringsprocessen en het gebruik van compost op maat. Door Fien Amery, ILVO.
  • 15.10: Kwaliteitsborging en certificering van compost op maat en advies voor beleidsmakers. Wim Vanden Auweele, VLACO en voorzitter van de technische werkgroep kwaliteitsborging van ECN.
  • 15.30: Vragen en discussie over de toekomst van compostgebruik en -beleid.
  • 16.00: Einde bijeenkomst

Hier is het mogelijk om te registeren voor het webinar. Het is ook mogelijk om aan te melden door een e-mail te sturen: j.blanken@delphy.nl.

Bron: Interreg North Sea Region SOILCOM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.