∑-Grow Inside webinar: Integratie van voedselproductie in circulaire steden

Op dinsdag 27 juni organiseert World Horti Center het vijfde ∑-Grow Inside webinar. Het thema van deze editie: ‘Integratie van voedselproductie in circulaire steden’. Door de snel groeiende steden wordt voedselproductie een serieuze uitdaging. Welke rol zal de tuinbouwsector hierin spelen? Het panel van experts vertelt tijdens het webinar over operationele projecten op diverse locaties in de wereld waarbij voedselproductie wordt geïntegreerd in bestaande gebouwen of leefomgevingen. Het World Horti Center meldt dat ∑-Grow Inside online is te zien of live vanuit het publiek in World Horti Center.

Integratie van voedselproductie in circulaire steden
De wereldbevolking blijft groeien, vooral stedelijke gebieden staan voor serieuze uitdagingen met snelle groei. De VN voorspelt dat in 2050 twee derde van de wereldbevolking in steden zal wonen. Hoe zorgen deze steden voor voldoende en veilig voedsel voor hun inwoners? En hoe ziet de voedselproductie er dan uit? Gaat men wonen, werken en voedselproductie integreren in dezelfde gebouwen? De hightech tuinbouwsector kan een belangrijke rol spelen bij deze uitdagingen, maar welke kennis is daarvoor nodig en hoe kan de sector precies helpen? Op 27 juni gaat het panel in discussie over deze uitdagingen en meer.


∑-Grow Inside

Professioneel panel
World Horti Center is verheugd aan te kondigen dat Thera Rohling, programmadirecteur bij Sustainable Urban Delta; Jolanda Heistek, programmadirecteur Greenport West-Holland; Desh Ramnath, Director of Business Development bij Dutch Greenhouse Delta en Jago van Bergen, eigenaar van van Bergen Kolpa Architecten deelnemen aan het panel voor deze vijfde edtie van ∑-Grow Inside. Matthijs van den Beukel is ook deze editie de moderator. Hij begeleidt het panel, brengt prikkelende stellingen in en gaat de interactie aan met zowel het online als live publiek.

Wanneer en waar
Het ∑-Grow Inside webinar op 27 juni is live te volgen in World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk. Hier gaat het evenement om 14.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur. Online is het webinar te volgen van 14.30 tot 15.30 uur. Hier is het mogelijk om aan te melden als met fysiek of online aanwezig wenst te zijn. Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met de community Indoor Farming NL en mede mogelijk gemaakt door Greenport West-Holland, FarmTech Society en GreenTech. Dankzij deze partners is deelname aan het webinar geheel gratis.


∑-Grow Inside

∑-Grow Paviljoen
De ∑-Grow Inside seminar serie is onderdeel van het ∑-Grow Paviljoen in World Horti Center. Dit paviljoen is opgezet om de ontwikkeling en voordelen van hightech telen in kassen en indoor farms te laten zien. Veel bezoekers hebben zich al laten inspireren door dit paviljoen, van studenten tot presidenten en investeerders tot beleidsmakers.


∑-Grow Inside

Het ∑-Grow Paviljoen is een samenwerkingsverband tussen World Horti Center en verschillende toonaangevende bedrijven op het gebied van binnenteelt. Samen willen zij het hele verhaal van de mogelijkheden van indoor farming vertellen alsmede samenwerking en uitwisseling van ideeën stimuleren.

Bron: World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.