Oerlemans Plastics sluit 50-jarig jubileum in stijl af

Met het festival Circulair Open Air sluit Oerlemans Plastics haar 50-jarig jubileum af in stijl. De verpakkingsproducent organiseert dit weekend een wervelend programma, vrijdags voor 400 zakelijke gasten en zaterdags voor ruim 800 personeelsleden en partners. Met de presentatie van de IMPACT-visie gaf het bedrijf vrijdag openheid over de circulaire strategie en toekomstbestendige verpakkingsproducten voor de komende jaren.


Familie Hanegraaf

Het festival is de apotheose van een jubileumjaar vol mijlpalen voor het familiebedrijf. Eind vorig jaar opende het een nieuwe fabriek, veranderde het de groepsnaam in OPACKGROUP en passeerde het onder meer door twee overnames de 250 miljoen euro omzet. Eigenaar Joan Hanegraaf werd voor zijn branchewerk in de kunststof- industrie benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau; een waardering voor zijn jarenlange visie in één zin samengevat: “VerduurSamen schrijven wij met een S” Deze richting werd bij de start van het festival verder uitgewerkt in vier seminars voor de bezoekers over respectievelijk Impact maken, Innovaties ontwikkelen, Duurzaamheid & wetgeving en een toer door het zelfstandige onderzoekscentrum OPACKGROUP Technology Centre. De gasten konden verder een indruk krijgen van de nieuwe fabriek, waarin alle machines operationeel waren en op volle toeren draaiden.


Flex Film International Freek Hallewas, Tom en Jeroen Kruiper.

André Kuipers
Er waren vrijdags nog meer mensen met een visie op het festival. Zo presenteerde voormalig astronaut André Kuipers zijn heldere betoog over onze verantwoordelijkheid voor de aarde. “Toen ik in het ruimtestation ISS werkte, zag ik hoe kwetsbaar en mooi tegelijkertijd onze planeet is. Een heldere blauwe bol met een ultradunne dampkring; onbeschrijflijk om vanuit de ruimte te mogen zien. Met de kennis van de ruimtevaart sector kunnen we vandaag de dag ontzettend veel kennis toepassen. Zo meten gespecialiseerde satellieten het aantal illegale bosbranden in de Amazone en ook welke stoffen daarbij vrijkomen. Ook kan met de techniek vanuit de ruimte worden voorspeld hoeveel zoetwateraanbod er per land per jaar verdwijnt. En ook dagelijkse zaken als je matras en je telefooncamera zijn ontstaan met kennis vanuit het ruimtestation.” De ruimtereiziger deelde verder met het publiek dat er veel verpakkingstests worden gedaan in de gewichtloze omgeving. “Oppassen, want bij het openen van verpakking met kleine producten zweeft alles van je weg!”


Vanuit de draaimolen zicht op het festival terrein

Na de boeiende speech van Kuipers verpakt Zandtovenaar Gert van de Vijver het verhaal van duurzaam verpakken in een fraaie zandvoorstelling. En directeur Johan Kranenbroek spreekt zijn waardering en dank uit aan alle betrokken partijen, die samen verantwoordelijk zijn geweest voor het momentum wat nu bereikt is. Zaterdag volgt het besloten feest voor personeel met een gevarieerde muzikale parade op het festivalterrein van Circulair Open Air.

Klik hier voor de fotoreportage.
De foto's zijn gemaakt door Andries Gunter en Eelkje Pulley.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.