Boring van Aardwarmte Polanen afgerond, nieuwe subsidie aangevraagd

De boringen van Aardwarmte Polanen zijn voorspoedig verlopen. Beide putten zijn veilig, succesvol en binnen de gestelde planning geboord. Het afgelopen jaar is Aardwarmte Polanen ook gestart met de realisatie van het aardwarmtegebouw en de aanleg van het warmtenet als onderdeel van Warmte Netwerk Westland.

Voortgang project
Door de hoge inflatie heeft het project te maken met forse kostenstijging. De marktoververhitting maakt het noodzakelijk om diverse maatregelen te treffen.

Deze maatregelen hebben effect op de voortgang van het project. Omdat de ontwikkeling van een aardwarmtebron onlosmakelijk is verbonden aan de ontwikkeling van het warmtenet wordt het tempo in realisatie voor beide onderdelen verlaagd.

Nieuwe subsidie aanvraag
Ook met de reeds getroffen maatregelen is het niet haalbaar om binnen kaders van de huidige subsidie het project af te maken. Hierdoor is het warmtecluster genoodzaakt een nieuwe subsidie duurzame energie aan te vragen waardoor er meer tijd ontstaat om het project af te maken. Daarnaast wordt op basis van een multidisciplinaire projectanalyse, herevaluatie met aannemers en herfinanciering gewerkt aan een uitvoering waarmee Aardwarmte Polanen binnen de kaders van een financieel haalbaar project blijven.

De komende maanden wordt in nauw overleg met de aangesloten telers een aangepaste planning voor de realisatie vastgesteld.

Bron: Aardwarmte Polanen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.