Arbeid besparen en machines beter schoonhouden met Surface Coating

Berg Hortimotive introduceert op de GreenTech Amsterdam een nieuw product: Surface Coating. De coating die op nieuwe machines van Berg Hortimotive wordt aangebracht, vermindert vuilaanhechting op machines. Dit bespaart volgens het bedrijf niet alleen arbeid, maar houdt de machines ook beter schoon.

Minder vuilaanhechting
Machines in de kas worden tijdens het teeltseizoen behoorlijk vuil. Het gaat hierbij met name om het aanhechten van plantsappen wanneer de machines tussen het gewas door rijden tijdens gewaswerkzaamheden als dieven en draaien. “Wanneer een machine wordt voorzien van Surface Coating vormt er zich een gladde laag op het frame, waar het vuil minder snel aan hecht. Dit voorkomt verspreiding van plantsappen via de machines. Het bevordert ook de algehele hygiëne in de kas en het komt de teelt ten goede”, aldus Steven Timmers, Product Manager Berg Hortimotive.Schoonmaken fluitje van een cent
Bovendien zorgt de coating ervoor dat reiniging van de machine makkelijker en sneller gaat, wat ook nog eens een mooie tijdsbesparing oplevert. “Het schoonmaken van de gecoate machines met het juiste schoonmaakmiddel is een fluitje van een cent. Je hoeft amper kracht te zetten en de hogedrukspuit komt er al helemaal niet meer aan te pas”, aldus Timmers.

Uitvoerig in de praktijk getest
De Surface Coating is uitvoerig getest bij telers in de praktijk en de resultaten zijn veelbelovend volgens Berg Hortimotive. Berg Hortimotive is op dit moment de enige in de sector die deze Surface Coating als optie op een deel van haar portfolio aanbiedt. Bas Brinkman, Technical Director Berg Hortimotive: “We zijn blij dat we de Surface Coating als optie kunnen aanbieden en hopen telers op deze manier verder te ontzorgen en het maximale uit hun bedrijfsvoering te halen”.

Optie op buisrailwagens, spuitwagens en de Plantalyzer
Voorlopig is de Surface Coating als optie verkrijgbaar op BeNomic buisrailwagens (Star serie, Star PRO serie), BeMatic spuitrobots (Meto SW, Meto SWT en EasySpray) en de Plantalyzer.

Aanwezig op GreenTech Amsterdam
Berg Hortimotive is aanwezig op GreenTech Amsterdam die van 13-15 juni plaatsvindt en is te vinden in de stand van Royal Brinkman in hal 1, standnummer 01.230. De specialisten geven graag een toelichting op de producten uit het portfolio van Berg Hortimotive die telers kunnen helpen om hun intern transport in de kas te optimaliseren. Vanzelfsprekend geven zij ook uitleg over de meerwaarde van Surface Coating.

Verkrijgbaar via het (inter)nationale dealernetwerk
Surface Coating wordt als optie aangeboden op nieuwe machines van Berg Hortimotive De machines verlaten geheel gecoat de eigen fabriek. Het gehele productportfolio is verkrijgbaar via het (inter)nationale dealernetwerk en op de website te bekijken.

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burgemeester Crezéelaan 42a
2678 KZ De Lier
Tel: +31 (0)174 51 77 00
info@berghortimotive.com
www.berghortimotive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.