Robot borstelt insecteneitjes van takken

De TartanPest robot, gemaakt door een team studenten aan het Carnegie Mellon University's Robotics Institute, bestaat uit een Ufactory xArm6 robotarm en een computer vision systeem gemonteerd op een Amiga elektrische micro-tractor. Terwijl de robot autonoom langs rijen bomen of druivenstokken beweegt, gebruikt hij zijn computervisiesysteem om te zoeken naar eitjes van gevlekte lantaarnvliegen.

Het systeem maakt gebruik van een deep learning-algoritme dat werd getraind op een database van 700 foto's van de eimassa's, die meestal op bomen, rotsen en andere oppervlakken worden afgezet. Wanneer een eimassa wordt gedetecteerd, gebruikt de robot een roterende borstel aan het uiteinde van zijn arm om deze los te maken en te vernietigen. Elke massa bevat ongeveer 30 tot 50 eitjes, die in de herfst worden gelegd en de volgende lente uitkomen.Bron: newatlas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.