Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijstelling Exirel ter bestrijding suzuki-fruitvlieg gerealiseerd

Gisterenavond heeft minister Adema in afstemming met minister Harbers besloten om de door de NFO aangevraagde vrijstelling voor Exirel ter bestrijding van de suzuki-fruitvlieg af te geven. Het besluit wordt via een spoedprocedure gepubliceerd in de Staatscourant, mogelijk vandaag al, zo meldt NFO.

De vrijstelling is ruimer dan dat het Ctgb geadviseerd had. Bij de minister is met succes gepleit voor een ruimere vrijstelling. Het middel mag nu een keer per jaar ingezet worden en niet zoals het Ctgb advies was een keer per drie jaar. Exirel mag de dag na de dagtekening van de Staatscourant ingezet worden in de onbedekte teelt van kers, pruim en blauwe bes en vanaf 15 juli in de onbedekte teelt van druif.

"Nieuw is dat voorgeschreven staat dat bij de gecontroleerde distributie de teler vooraf bij de leverancier aangetoond moet hebben, dat voldaan kan worden aan de spuitdriftreductie-eisen. Op basis van de definitieve tekst in het besluit vindt nu overleg plaatst met Agrodis en de Stichting Certificatie Distributie in gewasbeschermingsmiddelen (CDG) op welke wijze dit eenduidig en efficiƫnt in te richten. Vandaag ontvangen de kersentelers daarover een rechtstreekse e-mail."

Bron: NFO

Publicatiedatum: