Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"30% van de Griekse teelt getroffen door ToBRFV"

Hazera was aanwezig op de AgroExpo 2023 op Kreta, Griekenland, die gehouden werd van 26 tot 28 mei. Dimitris Karanikolos, Financial Administration Manager en Marcom Business Partner voor de Griekse dochteronderneming, legt het belang van dit evenement uit.

"Sinds november vorig jaar zijn er op Kreta steeds meer problemen met het ToBRFV-virus. Daarom waren er twee hoofddoelen op de beurs: het introduceren en promoten van onze ToBRFV-resistente rassen en het verspreiden van informatie en het vergroten van het bewustzijn onder lokale telers.″

"Inmiddels is ongeveer 30% van de tomatenteelt in Griekenland aangetast door ToBRFV", zegt Dimitris, die nog eens benadrukt hoe belangrijk een sterk en efficiënt beleid tegen het virus is. Een beleid dat tomatenrassen omvat die sterk zijn in zowel vruchtkwaliteit als resistentie. Om de belangrijkste boodschap over ToBRFV-soorten op de beurs over te brengen, creëerde Hazera drie belangrijke pijlers: een fancy stand om bewustwording te verspreiden en de producten te tonen, bijeenkomsten met kleine teams van landbouwdeskundigen om kennis te verspreiden en een speciaal demoveld waar telers de ToBRFV-resistente rassen in het veld kunnen zien.

Juiste hulpmiddelen bieden
"Het is erg belangrijk voor ons om een sterkere relatie op te bouwen met telers, maar ook met lokale landbouwdeskundigen, omdat zij in veel verschillende kassen komen en de teelt ondersteunen", zegt Dimitris. "We merkten dat de landbouwdeskundigen erg blij waren met zowel de volledige kennis als de producten die we aanboden. Onze tomaten zijn erg smaakvol en voldoen aan alle behoeften en normen van de Griekse markt, en daarnaast zijn ze ook ToBRFV IR resistent. Dit, in combinatie met de informatie en het bewustzijn dat we verspreiden, geeft zowel telers als landbouwdeskundigen de middelen die ze nodig hebben om gezonde producten van hoge kwaliteit te maken."

Kennis is de sleutel
Gevraagd naar zijn hoogtepunten van de AgroExpo, antwoordde Dimitris dat hij merkte dat bezoekers naar de Hazera stand kwamen met kennis en een duidelijk doel. "Ze wisten dat we een goede oplossing hebben voor het ToBRFV-virus, wat betekent dat we met succes bewustzijn en kennis hebben gecreëerd over de verscheidenheid van onze campagnes. Een ander hoogtepunt was de feedback die we kregen van telers die onze rassen al hadden getest en ons vertelden dat ze smaakvol zijn met een zeer goede houdbaarheid."

Dimitris is erg blij te horen dat telers tevreden zijn met de verkoopbare producten die ze nu weer kunnen telen, want hij weet dat dit niet altijd het geval is geweest sinds het virus toesloeg. "De afgelopen drie jaar hebben we in veel gebieden een dramatische toename van ToBRFV gezien. Dit leidde ertoe dat de telers hun gewoonten veranderden: ze stopten met het telen van tomaten of ze teelden kleinere hoeveelheden om de teelt te spreiden, of ze vervingen ze door andere gewassen. Dit leidde tot een daling van de tomatenteelt terwijl de vraag toenam. Vooral van mei tot oktober, wanneer onze bevolking bijna verdubbelt door het toerisme."

Urgentie
"De behoefte aan ToBRFV-resistente rassen was dus dringend", vervolgt Dimitris. "We wisten dat onze rassen goed resistent waren, maar we moesten er zeker van zijn dat onze planten zowel kwaliteit als kwantiteit van vruchten leverden. Na testen op kleine schaal zijn we vorig jaar overgegaan op grotere proeven in heel Griekenland. En met succes, want de telers kunnen nu weer tomaten van hoge kwaliteit telen die verkoopbaar zijn op onze markt. Onze concurrenten hadden ook goede rassen, maar die waren niet geschikt voor de Griekse markt. Wij hebben dus het voordeel dat wij de eersten zijn met die optimale balans tussen teelt en bescherming." Daarom is Dimitris erg optimistisch dat hij de komende twee jaar marktleider zal blijven. "En we verwachten de zaden en toegevoegde waarde te hebben om aan alle behoeften van de markt te voldoen."

Voor meer informatie:
Dimitris Karanikolos
Hazera Seeds
Tel: +972 8850 8815
info@hazera.com
www.hazera.co.il

Publicatiedatum: