Biotalys haalt 7 miljoen euro op

Het beursgenoteerde Biotalys heeft zeven miljoen euro opgehaald. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt. Biotalys ontwikkeld biologische middelen op basis van eiwitten voor gewasbescherming.

De miljoenen zijn binnengehaald door een 'private plaatsing'. De transitie heeft betrekking op de uitgifte van 1.135.257 nieuwe aandelen, wat ongeveer 3,67% van de uitstaande aandelen van de Vennootschap voorafgaan de transactie is. Biotalys laat weten dat deze uitgifte van aandelen tegen 3,67% is van de bestaande aandelen van de Vennootschap voorafgaand aan de transactie tegen een uitgifteprijs van €6,166 euro per aandeel.

Dit vertegenwoordigt een premie van ongeveer 1% ten opzichte van de slotkoers van het Biotalys-aandeel op Euronext Brussel op dinsdag 6 juni 2023.

De investeerders zijn de bestaande aandeelhouders Agri Investment Fund BV ("AIF") en Federale Participatie- en Investerings-maatschappij NV, het ‘Sovereign Wealth Fund’ van België ("SFPIM"). AIF is het private equity en venture capital fonds van de Belgische Boerenbond dat zich richt op Ag-Tech en Agro-Food bedrijven die bijdragen aan een sterkere land- en tuinbouw.

AIF’s deelname aan de huidige kapitaalverhoging is in overeenstemming met haar ambitie om bedrijven te ondersteunen om hun innovaties op de landbouwmarkt te brengen. Om de band met AIF verder te versterken zal Biotalys aan haar aandeelhouders voorstellen om de CEO van AIF, Patrik Haesen, voor te dragen om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Biotalys.

Patrik Haesen, CEO van AIF, zei hierover: "Wij zijn ervan overtuigd dat landbouwers in België en de rest van de wereld nieuwe middelen nodig hebben om hun oogsten te beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. We steunen Biotalys al sinds de oprichting en willen vandaag onze positie als betrokken partner met een langetermijnvisie, die zowel financiële steun als een groot netwerk en professioneel advies over verschillende landbouwsectoren kan bieden, verder uitbouwen."

Patrice Sellès, CEO van Biotalys, stelde: "Na het valideren van onze aanpak met meerdere samenwerkingen, onder andere door de recente strategische samenwerking met Syngenta, verwelkomen we de extra steun van de huidige aandeelhouders, wat ons weer een stap dichter bij ons uiteindelijke doel brengt om telers over de hele wereld, en in het bijzonder in ons thuisland België, te voorzien van innovatieve en kostenefficiënte oplossingen."

Biotalys is momenteel van plan om de opbrengst van de private plaatsing als volgt te gebruiken:

  • Om de pijplijn van de Vennootschap verder te ontwikkelen en te bevorderen, met inbegrip van onderzoek en ontwikkeling, om het aantal programma's binnen gewasbescherming en de voedselwaardeketen te verhogen, mogelijk ook via samenwerkingsverbanden;
  • Om de voortdurende ontwikkeling van het platform en het vastleggen van intellectuele eigendom te financieren om de concurrentiekracht te behouden en de efficiëntie van het Agrobody Foundr™ platform van Biotalys te verhogen;
  • Voor het ondersteunen van de marktkalibratie van zijn eerste kandidaat product Evoca™ en de voorbereiding van de toekomstige commerciële lancering met veldproeven, het opschalen van de productie en wettelijke goedkeuringen;
  • Om de aanwerving van belangrijke talenten te ondersteunen.

De betaling en levering van de nieuwe aandelen is gepland op maandag 12 juni 2023. Volgend op die datum zullen de nieuwe aandelen ook genoteerd worden op Euronext Brussel. Deze nieuwe aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen hebben als, en in alle opzichten van gelijke rang zijn als, de bestaande en uitstaande aandelen van Biotalys op het moment van hun uitgifte.

Als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen zal het aandelenkapitaal van de onderneming toenemen met 1.634.136 euro, van 44.564.320 euro tot 46.198.456 euro en zullen de uitgegeven en uitstaande aandelen toenemen van 30.959.454 tot 32.094.7111 aandelen, wat een toename van het aantal uitstaande aandelen vertegenwoordigt van 3,67%.

Voor meer informatie:
Biotalys
Buchtenstraat 11
Gent 9051, België
Tel.: +32 (0)9 274 5400
info@biotalys.com
www.biotalys.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.