Oogstrobot plukt tomaten bij Axia

De GRow oogstrobot van Ridder en MetoMotion plukt XR ToBRFV-resistente tomaten in de demokassen van Axia Vegetable Seeds in Naaldwijk. Ridder laat weten dat deze demonstratie telers een kans biedt om getuige te zijn van de presentatie van de GRoW robot in een hightech kasomgeving, en tegelijkertijd de nieuwste virusresistente tomatenrassen van Axia te ontdekken.

De GRoW oogstrobot kan dankzij geavanceerde computer vision en machine learning technologie rijpe trostomaten identificeren en selectief oogsten. De nauwkeurige prestaties zorgen ervoor dat tomaten worden geoogst volgens de gewenste specificaties, waardoor de oogstefficiëntie, kwaliteit en consistentie worden bevorderd en de afhankelijkheid van arbeidskrachten verminderd.


Boy de Nijs (Ridder), Cees Kortekaas & Michel de Winter (Axia Vegetable Seeds), Joep van den Bosch (Ridder) & Itamar Zisling (MetoMotion).

De robot is uitgerust met twee armen om aan beide kanten van het pad te oogsten, om vervolgens de tomaten in dozen te plaatsen en deze op een bijbehorende oogstkar te plaatsen.

Axia Vegetable Seeds, een veredelingsbedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van groentezaden voor bedekte teelten, is verheugd met de inzet van de GRoW oogstrobot in hun demokassen. CEO Sandor van Vliet: "Deze geavanceerde technologie is een belangrijke ontwikkeling in de tomatenteelt en heeft de potentie om telers te helpen bij urgente vraagstukken zoals arbeidstekort.""De beschikbaarheid van de GRoW-robot in onze demonstratiekassen stelt ons in staat om de ontwikkelingen op de voet te volgen en inzicht te krijgen in de specifieke gewaskenmerken en omstandigheden die nodig zijn bij gerobotiseerd oogsten."

"Deze samenwerking met Axia Vegetable Seeds stelt ons in staat om de huidige stand van onze technologie te demonstreren," zegt Boy de Nijs, Accountmanager Robotics bij Ridder. "We zijn verheugd om geïnteresseerde telers uit te nodigen en te laten zien hoe GRoW 80% van de menselijke arbeid die nodig is voor het oogsten kan vervangen.""De innovatieve hightech kas met Axia's XR ToBRFV-resistente rassen creëert de ideale omstandigheden om te laten zien hoe MetoMotion’s robot presteert in een kasomgeving die gelijk is aan de praktijksituatie binnen een hedendaags tuinbouwbedrijf."

Ridder staat op de GreenTech Amsterdam in de Robot Arena op stand 03.104.

oor meer informatie:
Ridder
Lorentzstraat 38
3846 AX Harderwijk
Tel: +31 (0)341 416854
info@ridder.com
www.ridder.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.