Teler Harvest House oriënteert zich op telen in Zweden

"Ik zie niet gigantisch veel ruimte om uit te breiden." Dat stelt Jelte van Kammen van Harvest House in gesprek met Ludvig Svensson over de uitbreidingskansen voor telers in Nederland. Hij ziet steeds meer van de bij coöperatie aangesloten telers zich oriënteren op telen in het buitenland.

"Denk aan Tunesië, Marokko, Frankrijk, Portugal en zelfs in Zweden sinds kort. Dat is soms best complex, want we onderschatten weleens hoe goed de Nederlandse infrastructuur is", zegt de algemeen directeur. "Daar kom je achter als je in het buitenland bent. Anderzijds worden telers in Nederland vaak beperkt. Helaas stimuleert de wet- en regelgeving ondernemers niet altijd om hun vleugels uit te slaan.”

In het gesprek haalt hij een initiatief aan van Greenports Nederland, om alle glastuinbouwclusters in Nederland in beeld te brengen en de toekomstbestendigheid te toetsen. "Waar ligt potentie?", vraagt hij zich af. "Waar moeten stappen worden gezet? Welke clusters kunnen samengevoegd worden? Maar ook: welke clusters zullen over tien jaar niet meer bestaan? Een goed en slim initiatief, vind ik. Zo schetsen we een realistisch beeld van de potentie en toekomst van de glastuinbouw in Nederland.”

Harvest House blijft zeker actief in Nederland, verzekert de algemeen directeur. "Maar ik zie niet gigantisch veel ruimte om uit te breiden. Het zit ‘m vooral in het vernieuwen en moderniseren van bestaande bedrijven. Ondertussen zal de groei van nieuwe locaties in het buitenland zeker doorgaan.”

Lees hier het hele interview.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.