Programma fossielvrije fietstocht definitief; aanmelden kan nog

Op vrijdag 16 juni 2023 wordt de eerste editie van de Fossielvrij Cycletour gereden. Dit is een sportief en inhoudelijk netwerkevenement. Doel is om op ontspannen originele wijze het onderwerp energie-innovatie te belichten. De wielershirts zijn al binnen en het programma is inmiddels definitief. Aanmelden voor deelname kan nog, maar Kas als Energiebron raadt aan om dat snel te doen. Naast tuinders worden ook adviseurs en leveranciers uitgenodigd zich aan te melden.

De sprekers geven, vanuit het oogpunt van ondernemer, projectleiding of kennisinstelling, hun visie op energie-innovatie, techniek en geothermie in de glastuinbouwsector. De deelnemers doen hun kennis op door op de racefiets een bezoek te brengen aan drie inspirerende (teelt)locaties, waar aan de hand van bondige presentaties praktijkervaringen worden gedeeld op weg naar fossielvrij telen.

Programma
Start- en finishlocatie van de Fossielvrij Cycletour is Priva (Zijlweg 3 in De Lier). Deelnemers worden daar om 12.00 uur verwacht voor een kleine lunch en een eerste presentatie. Vervolgens stappen de deelnemers op de racefiets om koers te zetten naar Delphy in Bleiswijk. Daar wordt een presentatie gegeven over de stand van zaken rond onderzoek op gebied van fossielvrij telen.

De tweede etappe voert de fietsers weer terug richting het Westland. In Poeldijk wordt een bezoek gebracht aan Aardwarmte Vogelaar, uiteraard is ook hier een presentatie. Slotetappe is terug naar Priva in De Lier voor de afsluitende barbecue.

Adri Bom-Lemstra showde het shirt op het EnergiekEvent van 7 juni jl.

Aanmelden
De deelnemers fietsen in groepen van ongeveer 16 personen. Er zijn voorrijders die de route kennen en maximaal 28 km/u fietsen. De totale afstand zal ongeveer 75 km zijn, met twee informatieve tussenstops op teeltlocaties.

De inschrijfkosten bedragen € 100 per deelnemer. Er wordt voor deze middag een wielershirt beschikbaar gesteld. Het evenement wordt afgesloten met een barbecue. De opgave van de wielershirts is inmiddels gedaan en de shirts zijn ook al binnen. Er zijn meerdere maten beschikbaar, maar belangstellenden moeten zich snel aanmelden om verzekerd te zijn van de juiste maat.

Hier is het mogelijk om aan te melden.

Bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.