Hortyfruta: "Komkommer is het hardst getroffen"

Seizoenseinde Almería kampt met mismatch tussen vraag en aanbod

De verenigingen die lid zijn van Hortyfruta, de interprofessionele organisatie voor groenten en fruit van Andalusië, stippen het complexe einde van het kasseizoen in de Zuid-Spaanse regio aan.

"Er is momenteel sprake van een abnormale situatie. En die wordt tot op zekere hoogte veroorzaakt door een ernstig onevenwicht tussen vraag en aanbod. Een van de mogelijke oorzaken is het weer, met een zeer atypische maand mei. De wisselende meteorologische omstandigheden hebben voor ups en downs in vraag en aanbod gezorgd."

"Komkommer wordt het hardst getroffen. Onder normale omstandigheden zouden middellange komkommers in week 22 (van 29 mei tot 4 juni) rond de 0,30 per kilo moeten halen op de markt, maar met prijzen tussen de € 0,12 en € 0,16 was het prijsniveau ondermaats. Op dit moment worden de teeltkosten geenszins gecompenseerd."

"Tot op heden heeft Almería 5% minder komkommers op de markt gebracht. Er moet nog ongeveer 4% van het totaal geoogst worden, waarvan minder dan de helft middellange komkommers."

"Ook bij de andere producten zien we een gelijkaardige situatie, zoals bij meloen en in iets mindere mate bij watermeloen."

"Deze situatie baart de leden van de interprofessionele organisatie grote zorgen, want de Andalusische telers van groenten en fruit vormen een belangrijk deel van de basis van de voedselketen. Daarom werkt Hortyfruta nu al aan verbeteringen voor de algemeenverbindendverklaring om gericht te kunnen optreden als zich in de toekomst weer dergelijke situaties voordoen."

Voor meer informatie:
Hortyfruta
Ctra. de Málaga n.º 44, 3.ª planta
04002 Almería (Spanje)
Tel: +34 662 388 055
info@hortyfruta.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.