Royal Berry werkt met automatische dispenser biologie

Entomatic is de automatische en aanpasbare dispenser van Biobest die snel en gelijkmatig nuttige insecten verdeelt in een groot aantal kasgewassen. Volgens Biobest helpt het ontwerp telers om hun efficiëntie te verbeteren door de arbeidskosten te verlagen. En vanwege de gelijkmatige verdeling van natuurlijke vijanden wordt de totale bestrijding nog verder geoptimaliseerd.

"Entomatic™ heeft verschillende functies die belangrijk zijn voor aardbeientelers," zegt Frank. Frank Selman is Site Manager bij de Nederlandse aardbeienproducent Royal Berry. Royal Berry, opgericht in 2010, produceert jaarlijks meer dan 8 miljoen kg kwaliteitsaardbeien op 55 ha in Bemmel, Gelderland.

"Nu er minder chemische gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar zijn, wordt biologische bestrijding steeds belangrijker in de aardbeienteelt. Meer biologie betekent dat je meer arbeid nodig hebt, vooral bij het uitzetten van nuttige insecten. De automatische biologiedispenser Entomatic lost dit mooi op. Deze verstrooit nuttigen veel sneller en is minder arbeidsintensief."

"Vergeleken met handmatige apparaten is de verspreiding van nuttigen door de kas ook veel gelijkmatiger", legt hij uit. "Met Entomatic is het verspreidingspatroon aan het begin en het einde van de dag hetzelfde; met de hand is dat lastiger te realiseren."

"Entomatic werkt vlot. Hier bij Royal Berry gebruiken we het continu. De doseersnelheid kan volledig worden afgestemd op de verschillende toepassingswijzen van nuttigen. Je kunt zelfs de taal op het display aanpassen, wat erg handig is voor onze niet-Nederlands sprekende teeltmedewerkers. Al met al hebben we alleen maar positieve feedback."

Biobest is op GreenTech Amsterdam te vinden in stand: 05.525

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.