Raming Mexicaanse tomatenoogst op 3,87 mln ton

Uitgaande van normale groeiomstandigheden voor de vollegrondsteelt en de teelt in foliekassen, plus een voortgezet gebruik van de juiste glastuinbouwtechnologie, voorspelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw dat de Mexicaanse tomatenoogst in 2023 3,87 miljoen ton zal bedragen. Dit is een marginale stijging ten opzichte van de officiële raming van de Mexicaanse overheid voor 2022 van 3,8 miljoen ton.

Ondanks ongunstige weersomstandigheden in enkele grote teeltgebieden, heeft de Mexicaanse teelt van tomaten tot nu toe geen negatieve gevolgen ondervonden. Sinaloa blijft de grootste tomaten telende staat van Mexico en is goed voor 22% van de totale oogst, gevolgd door de regio's San Luis Potosi, Michoacán, Zacatecas en Jalisco. De Mexicaanse export van tomaten naar de Verenigde Staten zal sterk blijven door het robuuste aanbod en de matige binnenlandse consumptie.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.