Kopers gezocht voor Britse slateeltbedrijf

Steve Baluchi en Philip Armstrong van het gespecialiseerde bedrijfsadviesbureau FRP zijn benoemd tot curatoren van Madestein (UK) Ltd en Fresh Willow Ltd per 11 april 2023.

De bedrijven, die gevestigd zijn aan de rand van het Britse Chichester, zijn gespecialiseerd in het telen van sla en kruiden in kassen met behulp van geavanceerde hydroponische teeltprocessen voor de grote Britse retailers, foodservicebedrijven en groothandelsmarkten. Ze zijn de enige leverancier van krulsla aan een aantal van de grootste Britse supermarkten. Het bedrijf heeft een eigen terrein met 26.829 m2 aan kassen, aangrenzende opslag-, verpakkings- en kantoorruimte, samen met een uitgebreide reeks planten en machines, die dit tot een zeer productieve onderneming maken.

Met meer dan 40 jaar teeltervaring hebben de bedrijven een goede reputatie in de markt en een sterk klantenbestand opgebouwd. Als gevolg van dit succes investeerde het bedrijf een aanzienlijk kapitaal in een voorstel om een nieuwe kas te ontwikkelen, wat helaas niet succesvol was. Deze investering, in combinatie met de uitdagingen waar de voedselteeltsector in het Verenigd Koninkrijk mee te maken heeft, zoals stijgende energiekosten, inflatiedruk en uitdagingen op het gebied van arbeid, hebben ertoe geleid dat de bedrijven niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen en dat ze failliet zijn gegaan.

De curatoren zetten de handel in de ondernemingen voort en zorgen voor continuïteit in de levering aan klanten, terwijl zij alle opties overwegen, waaronder de verkoop van de ondernemingen. Zij hebben de internationale vastgoedadviseur Savills en het gespecialiseerde vermogensadviesbureau SIA Group opdracht gegeven om gezamenlijk de verkoop af te handelen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ian Simpson van Savills of Stephen Readman van SIA Group.

Steve Baluchi: "Madestein is een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende klantenportefeuille en een verdienstelijk sterke reputatie in de markt. Helaas is het, ondanks de inspanningen van het managementteam, niet gelukt om de uitdagingen waar de voedselteeltsector op dit moment voor staat het hoofd te bieden. Onze focus ligt nu op het blijven exploiteren van de bedrijven om aan de orders van klanten te voldoen, terwijl we op zoek gaan naar nieuwe eigenaren voor het pand en het bedrijf."

Voor meer informatie:
Justine Morris
Savills
33 Margaret Street
Londen, W1G 0JD, VK
Tel: +44 (0) 20 7499 8644
JMorris@savills.com
www.savills.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.