Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Is hybride tuinbouw het nieuwe vertical farming in Turkije?

"We begonnen de vertical farmingmarkt te bestuderen en kwamen tot de conclusie dat deze voor het grootste deel gebonden is aan kunstlicht. Bij de ontwikkeling van ons systeem hebben we rekening gehouden met de tekortkomingen van de huidige vertical farming. We hebben een lange weg afgelegd en nu hebben we een ontwikkeld MLCS-systeem. Daarom geloven we dat we met onze verticale transportband-landbouwtechnologie de traditionele horizontale hydrocultuurbedrijven kunnen vervangen," zegt Nikita Makhalin, CEO van Ayola.

Ayola is een technologiebedrijf dat een gepatenteerd Multi-Layer Conveyor System (MLCS) aanbiedt dat volledig geautomatiseerd is. Met het systeem kunnen gewassen worden geteeld zoals tomaten, champignons, komkommers, paprika's, bessen, zaailingen en zelfs diervoeder.


Nikita Makhalin

Voordelen van hybride
"Een onderscheidend kenmerk van onze aanpak is de volledige automatisering van het teeltproces en het gebruik van natuurlijk zonlicht. Met een specifieke configuratie is het mogelijk om kunstlicht te beperken of volledig uit te sluiten. Dankzij het transportsysteem kunnen we de behoefte aan extra verlichting minimaliseren, waardoor we het energieverbruik en de kosten kunnen verlagen," legt Ayola uit.

Bovendien minimaliseert het gebruik van een transportsysteem handmatige arbeid en verhoogt het de efficiëntie van het proces aanzienlijk, dankzij het innovatieve transportmechanisme in de technologie. De technologie van verticaal transport stelt telers in staat om processen te automatiseren en de efficiëntie aanzienlijk te verhogen.

Speciale functies
Volgens Nikita is het systeem niet beperkt tot het telen van gewassen, maar kan het ook worden gebruikt voor automatisering in andere toepassingen, zoals het kweken van slakken, zijderupsen en andere insecten.

De maximale hoogte van het systeem is 23 meter, waardoor er geen trays nodig zijn. Alles wordt geregeld van zaad tot oogst en alles gebeurt automatisch.

Zoals Nikita uitlegt, varieert de grootte van een kas vanaf 100 m2, afhankelijk van het areaal. Het kan zowel 100 m2 als 30.000 m2 ingezaaid areaal zijn. Bij de installatie van een kas wordt echter met veel factoren rekening gehouden, zoals de klimaatzone, het type planten en het product. Het bedrijf levert wereldwijd, maar produceert 80% van zijn apparatuur lokaal, momenteel in Turkije.

Interesse uit het Midden-Oosten
Nikita geeft aan dat het bedrijf in gesprek is geweest met bedrijven in de VAE omdat daar vraag is naar babybladproducten van hoge kwaliteit, diervoeder, het telen van sla, groenten en bessen. In Saoedi-Arabië heeft hij interesse gezien in het drogen van uien en zaailingen van koffiebomen.

Voor meer informatie:
Nikita Makhalin, CEO
Ayola
info@ayola.info
www.ayola.info

Publicatiedatum: