Situatie kasteelt Almería eind mei

In de week van 23 tot en met 29 mei 2023 werd in de kassen van het westen van Almería de oogst van de recent aangeplante aubergines voortgezet, terwijl er ook percelen met uitgeputte planten werden gerooid.

In de meeste komkommerkassen werden de planten ondertussen verwijderd.

In de courgettekassen werden de eerste groenten van de nieuwe aanplanten geoogst, terwijl in andere kassen de grond werd voorbereid voor de volgende teelt.

De late meloenenrassen moesten nog worden geoogst, de vroegste rassen waren al op de markt gebracht. In de watermeloenkassen was, op de late rassen na, al het fruit praktisch geoogst.

In de kwekerijen werden weer meer California en Lamuyo paprika's gezaaid.

In de kassen van Níjar ging de oogst van tomaten door met vruchten van goede kwaliteit. Ook in de aubergine- en courgettekassen ging de oogst verder. De kwaliteit van de courgettes was goed, maar het seizoen liep stilaan ten einde.

In de komkommerkassen waren de jonge planten nog in de groeifase, maar werd er ook geoogst bij iets oudere planten. In de watermeloenkassen werd volop geoogst. De kwaliteit was goed, want er waren geen fytosanitaire problemen.

Ook in de meloenenkassen werd volop geoogst. De vruchtzetting was goed dit jaar en ook de kwaliteit van het fruit is behoorlijk.

Er werden geënte aubergineplanten besteld voor aanplant in augustus. In het gebied van Níjar werden nog geen paprika’s gezaaid in de kwekerijen.

In de regio Bajo Almanzora waren de watermeloenen nog in de rijpingsfase, maar begin juni zou de oogst al kunnen beginnen in sommige kassen.

Bron: estadisticasagrariasypesquerascom.wordpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.