Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse teler blij met Nederlandse techniek bij opening nieuwe kas

De Amerikaanse slateler Little Leaf Farms gaat dit najaar een nieuwe geavanceerde kas opent in McAdoo, Pennsylvania. Dit wordt de vijfde kas voor Little Leaf Farms en de tweede kas van het merk in Pennsylvania. Met de uitgebreide capaciteit van 3 extra hectare voor de teelt van verse, duurzaam geteelde sla, zal Little Leaf Farms haar aanwezigheid in de retail uitbreiden tot bijna 5.000 winkels, waardoor hun verse groenten verkrijgbaar zijn bij de meeste grote retailers van het middenwesten tot het zuidoosten.

Gouverneur Josh Shapiro (midden links) en andere overheidsfunctionarissen verwelkomen de leiders van Little Leaf Farms, waaronder oprichter en CEO Paul Sellew (midden rechts), voor het doorknippen van het lint in McAdoo, Pennsylvania. Foto: Commonwealth Media Services.

Groei in Pennsylvania
Het nieuws over de uitbreiding werd gedeeld tijdens een ceremonie die het bedrijf op 31 mei organiseerde, waarbij gouverneur Josh Shapiro en andere vertegenwoordigers van de staat welkom waren om de groei van Little Leaf Farms in Pennsylvania te vieren. Little Leaf Farms bezit 180 acres (circa 72 hectare) in McAdoo en is snel uitgegroeid tot de grootste producent van in kassen geteelde bladgroenten in de staat. Het bedrijf opende zijn eerste kas van 10 acre in juli 2022 en verwacht tegen eind 2023 meer dan 170 mensen in dienst te hebben.

Paul Sellew verwelkomt de gasten

Koen Brabander (PB), Edward Verbakel (VB) met het team van Little Leaf: Paul Sellew en Pieter Slaman

"Wij geloven in de rol van CEA [Controlled Environment Agriculture] op de weg naar een duurzamere teelt van groenten en zijn gericht op onze missie om verse en heerlijke bladgroenten te leveren aan consumenten," zegt Paul Sellew, oprichter en CEO van Little Leaf Farms. "We blijven bouwen aan onze ambitieuze groeiplannen en onze uitbreiding in Pennsylvania is een bewijs van hoe we onze efficiënte productie en activiteiten voortdurend hebben kunnen opschalen. We zijn verheugd dat we onze verkopen aan retailers het afgelopen jaar met meer dan 50% hebben verhoogd en dat we het nummer 1 merk van verpakte sla zijn dat duurzaam via CEA is geteeld in het land."

Deze tien extra hectares onder glas betekenen een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding, waardoor Little Leaf Farms meer dan 20 miljoen kilo bladgroenten per jaar kan oogsten. De nieuwe kas bevat de technologie en efficiëntie van Little Leaf Farms, waaronder geavanceerde verwarmings-, koelings- en verlichtingssystemen. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke kracht van de zon en vers regenwater. In de kas wordt ook het hands-free, geautomatiseerde teeltsysteem van het merk geïntegreerd, wat betekent dat de bladgroenten van zaad tot verpakking onaangeraakt blijven en nooit gewassen hoeven te worden. De sla van Little Leaf Farms wordt 365 dagen per jaar geteeld, dagelijks geoogst en binnen 24 uur van de kas naar de supermarkt gebracht.

Partners
Paul Sellew benadrukte de waarde van de Nederlandse technologiepartners, die dit hightech project mogelijk hebben gemaakt. Met de expertise van VB en PB tec als hun vertrouwde kaspartners sinds 2015, heeft Little Leaf Farms consequent de grenzen verlegd van innovatie. De nieuwe kas in MCAdoo, Pennsylvania illustreert hun inzet voor het leveren van verse, lokaal geteelde producten met een minimale impact op het milieu. Met behulp van geavanceerde technologieën en automatisering worden de optimale omstandigheden gecreëerd in de kas, waardoor Little Leaf Farms het hele jaar door hoogwaardige babybladgroenten kan telen zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen."

Little Leaf Farms groeit met de toevoeging van nieuwe kassen in McAdoo, Pennsylvania. Foto: Brian Riedel.

Pennsylvania
"Pennsylvania is trots op het agrarisch erfgoed en onze tuinbouwsector is een belangrijke motor van onze economie, met een bijdrage van meer dan 132 miljard dollar aan onze economie en bijna 600.000 banen," zegt gouverneur Shapiro. "Ik wil het liefst een vlag planten en de rest van het land laten zien dat Pennsylvania een leider is op het gebied van tuinbouw, werkgelegenheid en innovatie. De investering van Little Leaf Farms in ons land is het bewijs dat de toekomst hier in Carbon County wordt gecreëerd. Pennsylvania staat open voor bedrijven en de lokale overheid zal onze telers, wetenschappers en ondernemers die hier willen groeien en bloeien, blijven steunen."

"Pennsylvania is een uitstekende partner om onze uitbreidingsvisie tot leven te brengen," vervolgt Sellew. "Met de ideale ligging aan de oostkust zijn we in staat geweest om aanzienlijk te groeien naar het zuidoosten en we kijken nu uit naar nog meer groei in het middenwesten om onze heerlijke en verse groenten naar meer consumenten te brengen, allemaal nog binnen 24 uur na de oogst, voor ultieme versheid."

Het bedrijf overhandigde ook een donatie van $ 10.000 aan Feeding Pennsylvania, een lokale non-profitorganisatie die zich inzet om honger en voedselonzekerheid in de hele staat tegen te gaan. Het geld wordt verdeeld onder de voedselbanken van Feeding Pennsylvania om mensen die met voedselonzekerheid kampen in het hele gebied te helpen.

Recordverkoop
Little Leaf Farms zet zijn missie voort om de manier waarop voedsel wordt geteeld te veranderen en verse bladgroente voor iedereen toegankelijk te maken. Het merk kondigde onlangs aan dat het tegen het einde van 2023 een omzet van 100 miljoen dollar in de detailhandel denkt te halen. Met de capaciteit om nog extra uit te breiden in Pennsylvania onderzoeken ze mogelijkheden in zowel Pennsylvania als in Devens, Massachusetts, waar het bedrijf drie kassen exploiteert.

Little Leaf Farms groeit met de toevoeging van nieuwe kassen in McAdoo, Pennsylvania. Foto: Brian Riedel.

Voor meer informatie:
Little Leaf Farms
P.O. Box 2069
Devens, MA 01434
Tel.: +1 844-545-5323
info@LittleLeafFarms.com
www.littleleaffarms.com  

 

VB Group
www.vb.nl

 

 

 

 


PB Techniek
info@pb-techniek.nl
www.pb-techniek.nl

 

 

Publicatiedatum: