Jiffy Group opent Innovatiecentrum met klimaatkamer en laboratorium

Jiffy Group heeft een nieuw Innovatiecentrum geopend. Het beschikt over een laboratorium en een klimaatkamer. De klimaatkamer is in feite een ruimte waarin alle omstandigheden optimaal gecontroleerd zijn en omvat het volgende:

  • Priva-software om de groeiomgeving te monitoren, gegevens te verzamelen en te bewaren, en groeirecepten op te slaan en uit te voeren
  • Meerdere secties om verschillende producten te testen voor de teelt van bladgroenten, kruiden, sierplanten en meer
  • Philips GreenPower LED-productiemodules met een GrowWise-besturingssysteem dat per sectie instelbaar is
  • Druppelaars, eb & vloed, goot en bemestingssystemen

Het Innovatiecentrum van Jiffy is gevestigd in de 1Plant, de belangrijkste productiefaciliteit in Zwijndrecht, in Nederland. Het centrum stelt de specialist in groeimedia in staat om materiaal- en plantengroeionderzoek intern uit te voeren.

Klimaatkamer door Light4Food
Light4Food heeft de klimaatkamer op maat gebouwd voor Jiffy. Dankzij de uitgebreide ervaring van Light4Food kon het advies geven over van alles, van de ideale locatie tot de software die de processen aanstuurt.

"We bouwen niet alleen klimaatkamers en teeltsystemen zoals teelt op water voor klanten wereldwijd", zegt René van Haeff, directeur van Light4Food. "We hebben ook verschillende klimaatkamers voor ons eigen onderzoek en ontwikkeling."

"De relatie met Light4Food is ontstaan doordat ze Jiffy-producten in hun systemen gebruikten", voegt Henri Beekers, directeur Innovatie bij Jiffy, toe. "We blijven samenwerken met Light4Food om nieuwe toepassingen en verbeteringen voor ons productassortiment te vinden."

Vooruitkijken naar de behoeften van kwekers
De klimaatkamer en het Innovatiecentrum zijn belangrijke hulpmiddelen in de ambitie van Jiffy om wereldwijd een voortrekker te zijn op het gebied van innovatie in groeimedia.

Naast de nieuwe klimaatkamer omvat het Innovatiecentrum ook een groot laboratorium. Er is voldoende ruimte en apparatuur om nieuwe vezels te testen voor verschillende productreeksen, waaronder Preforma Plugs, Jiffy-7 Pellets, Jiffy Pots en substraten.

Voor meer informatie:
Henri Beekers, directeur Innovatie
Jiffy
h.beekers@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.