Marco Bergman, Harvest House:

"Rustig aanvoerpatroon paprika's leidt tot goede prijzen"

Tholen - "Het paprikaseizoen is kwalitatief en prijstechnisch prima begonnen", vertelt Marco Bergman van Harvest House. "De vraag is vanaf de eerste dag van oogsten, over het algemeen goed geweest. In het begin kwam dit onder andere doordat men in Spanje, vanwege de weersomstandigheden, minder product beschikbaar had en ook doordat wij zelf in Nederland heel rustig met paprika's in de markt kwamen."

Foto: Harvest House

"Dat rustige aanvoerpatroon zien we eigenlijk tot op de dag van vandaag", vervolgt de paprikaverkoper. "Er is geen sprake van extremen in de aanvoer als het gaat om de volumes die beschikbaar zijn. Daardoor zien we een soort van natuurlijk evenwicht tussen vraag en aanbod, met als prettige bijkomstigheid dat we redelijk goede paprikaprijzen kunnen realiseren in de markt. Ook de komende periode zal er geen sprake zijn van een enorme piekaanvoer of een diepe dip in de aanvoer, zoals we die andere jaren wel hebben gekend."

"Tot op heden zijn de paprika's kwalitatief ook verschoond gebleven van al te grote algemene issues. Uiteraard gaan we er samen met onze telers voor dat dit zeker zo zal blijven de rest van het seizoen. Dus, mocht het paprikaseizoen zich zo verder door ontwikkelen, dan hebben we een prettig paprikaseizoen voor de boeg. Maar zoals een wijs man ooit zei: “Parijs is nog ver, bloemen aan de streep!"

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0)174 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl      
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.