Nieuwe teler sluit aan op warmtenet Koekoekspolder

Paprikakwekerij Noorland gaat aardwarmte afnemen van het warmtenet in de Koekoekspolder. Om aardwarmte te kunnen leveren, moet er een aftakking op het warmtenet worden gemaakt vanaf de aardwarmtebron aan de Hartogsweg naar de bedrijfslocatie van Noorland aan de Parallelweg. 

De trend naar toepassing van meer milieuvriendelijke energie zet zich door in het tuinbouwgebied Koekoekspolder. Vorig jaar heeft het Aardwarmtebedrijf een extra aardwarmtebron aangelegd om meer milieuvriendelijke warmte aan de tuinders te kunnen leveren.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden voor de uitbreiding van het warmtenet in juni 2023 beginnen. Daarbij komt de warmteleiding in de grond te liggen in een tracé langs de Hartogsweg (ter hoogte van de volkstuinen van Tuinlust) en langs de Parallelweg. De werkzaamheden zullen met name in de periode juni-augustus 2023 plaatsvinden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Installatie Techniek IJsselmuiden, een plaatselijk installatiebedrijf. Omwonende zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Er wordt alles aan gedaan om hinder en overlast zoveel mogelijk te beperken. Het is de verwachting dat de uitbreiding, en alle technische voorzieningen, eind van 2023 gereed zullen zijn en dat de levering van aardwarmte gestart kan worden. Daarmee wordt het mogelijk om meer warmte te leveren en het gebruik van aardgas te verminderen. Sinds de start van het aardwarmteproject in 2012 is reeds een reductie van CO2-emissie gerealiseerd van bijna 100 miljoen kg. Daarmee is een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van de klimaatdoelen. Bron: Greenhouse Geo Power 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.