LTO waarschuwt Europees Parlement voor impact Natuurherstelwet

Op uitnodiging van Europarlementariërs Esther de Lange (CDA, EVP) en Tom Vandenkendelaere (CD&V, EVP), sprak LTO-portefeuillehouder natuur, klimaat & energie Edwin Michiels gedurende een expertmeeting in het Europees Parlement over de verordening Natuurherstel. De expertmeeting ging over de impact van dit voorstel in Europa, met in het bijzonder aandacht voor verstedelijkte en dichtbevolkte gebieden.

Edwin Michiels: "LTO is blij dat het Europees Parlement, in tegenstelling tot de Europese Commissie, hecht aan de expertise van stakeholders en de effecten van dit verregaande voorstel in kaart wil brengen voordat het voorstel in stemming wordt gebracht. Dergelijke wetgeving kan niet ingevoerd worden zonder dat daar een degelijke ‘impact assessment’ aan ten grondslag ligt. LTO is voor natuurherstel, maar deze wet schiet haar doel voorbij en zal alleen maar leiden tot verdergaande juridificering en het op slot zetten van andere belangrijke maatschappelijke activiteiten. Daarom heb ik namens LTO opgeroepen om dit voorstel terug te sturen naar de Europese Commissie."

Het doel van de expertmeeting was om het Europees Parlement te informeren over de verregaande consequenties van dit voorstel voor dichtbevolkte en sterk verstedelijkte gebieden zoals Nederland en Vlaanderen. LTO Nederland voorziet dat dit voorstel niet enkel de landbouw, maar ook de bouw, aanleg van hernieuwbare energieprojecten en infrastructuur, volledig stil kan leggen. Edwin Michiels bracht deze effecten, samen met onder andere de voorzitter van de Belgische Boerenbond, Ceyssens, goed in kaart. LTO is verheugd met de bijval die onze oproep kreeg van de aanwezige Europarlementariërs.

Bron: LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.