Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overeenkomst voor financiering 500 hectare kas Algerije

VESCO Algerije heeft twee memoranda van overeenstemming ondertekend met Elite Capital & Co. Ltd voor de financiering van twee projecten. Een voor een melkveehouderij en een voor een groot tuinbouwbedrijf. Het zou om 500 hectare gaan. 

"De ondertekening van de twee overeenkomsten zal VESCO Algerije in staat stellen om met financiële instellingen te onderhandelen over onze schuld- of kapitaalinbreng, gezien de aanwezigheid van financiering via Elite Capital & Co. Limited, die over een internationale accreditatie beschikt, waardoor wij vlot kunnen onderhandelen met lokale en internationale banken om ons deel te dekken", aldus Mourad Mansouri.

VESCO Algerije is opgericht om de twee 'zeer strategische projecten' in de agro-industriële sector uit te voeren, waarbij zowel traditionele knowhow als geavanceerde technologieën worden gebruikt.

De filosofie achter het kasproject is het creëren van structuren waarmee het hele jaar door tuinbouwproducten van de hoogste kwaliteit kunnen worden verkregen en een hoog inkomen kan worden gegarandeerd, alsmede de opleiding van al het personeel volgens internationale normen.

Alle voorzieningen (kassen, teeltbedrijven, logistiek centrum, productie, behandeling, opslag en afzet van de producten, enz.) zullen worden gecertificeerd volgens de GlobalGAP-norm.

Het VESCO-project ondersteunt de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling op een aantal manieren. Ten eerste zal het 3.000 directe banen creëren, wat zal bijdragen tot het terugdringen van armoede en ongelijkheid. Ten tweede zal het gebruik van technologieën voor de teelt van tuinbouwproducten van hoge kwaliteit de voedselzekerheid helpen verbeteren. Ten derde zal het project worden gecertificeerd volgens de GlobalGAP-norm, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen inzake milieu- en sociale verantwoordelijkheid.

George Matharu, president en CEO van Elite Capital & Co. Limited, voegde daaraan toe: "Dit project zal onze voetafdruk in de MENA-regio verbreden nu we onze eerste projecten in Algerije ondernemen. We kijken ernaar uit om onze relaties met banken en dienstverleners in het land op te bouwen en een alliantie aan te gaan met VESCO Algerije."

Elite Capital & Co. Limited is een financieel managementbedrijf dat projectgerelateerde diensten aanbiedt, waaronder management, consultancy en financiering, met name voor grote infrastructurele en commerciële megaprojecten.

Elite Capital & Co. Limited biedt een schat aan ervaring in bank- en financiële transacties en heeft een reeks gespecialiseerde adviesdiensten voor particuliere klanten, middelgrote en grote ondernemingen en overheden. Het is ook de exclusieve beheerder van het Government Future Financing 2030 Program®.

Voor meer informatie: 
Elite Capital & Co. 
33 St. James Square,
Londen, Engeland, SW1Y 4JS
Tel: +44 (0) 203 709 5060
ec.uk.com

Publicatiedatum: