'Substraat van de toekomst' op GreenTech

Klasmann-Deilmann en Maan Biobased Products nemen het nieuwe substraat Nygaia mee naar GreenTech. Op 13, 14 en 15 juni zal Nygaia gepresenteerd worden aan potentiele, toekomstige gebruikers op de beurs in de RAI, Amsterdam. Op stand nummer 05.301/302 kunnen bezoekers alles ontdekken over Nygaia, waaronder de voordelen en toepassingen van het biologisch afbreekbare substraat. Een team van medewerkers zal bezoekers informeren over de mogelijkheden van deze innovatie.

Tjeerd de Looze, product en commercial manager van Nygaia: “We kijken enorm uit naar de GreenTech en we zijn er klaar voor om ons innovatieve totaalconcept aan de markt te presenteren. Dit hightech substraat is hét antwoord op de vraag van telers die zoeken naar een duurzaam alternatief dat niet alleen goed presteert maar ook past in de teelt van de toekomst. Die is hightech, als je het ons vraagt.”

Over Nygaia
Het biobased en volledig biologisch afbreekbare substraat wordt ontwikkeld door Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann. Zij testen het nu op schaal. De basisprincipes van Nygaia: de ontwikkelpartners creëerden een vezel met een unieke poriestructuur. In de vorm van een plug of mat bieden deze vezels een solide basis voor plantgroei. De vezel is grotendeels gemaakt van hernieuwbare materialen en breekt onder de juiste omstandigheden volledig af en laat dus geen afval achter.

Het bestaat voor meer dan 60% uit natuurlijke grondstoffen, de vezel is inert, vrij van zouten en heeft een waterhoudend vermogen. Het zorgt voor een goede luchtbuffer die een gezonde wortelgroei optimaal ondersteunt. "Deze innovatie is veelbelovend, zeker voor hydrocultuur en vertical farming", vertelt Raymond van Ispelen, commercieel manager van Nygaia. "We testen het product zelf al een geruime tijd en zijn verbaasd over de resultaten die we behalen. Ontdek het zelf op GreenTech. We ontmoeten u daar graag persoonlijk."

Voor meer informatie:
Maan Group 
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Tel: 0572 35 27 71
https://maan-group.com/  
info@maan-group.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.