"50 microfarms in heel Azië-Pacific in de komende 2 jaar"

Eden Towers en Holland Bio Products werken samen om een 'vertical farm in a box' te creëren, waarbij de technologie, de inputs en de activiteiten worden geleverd aan nieuwe telers tegen zeer lage instapkosten.

Het doel is om in de komende 2 jaar 50 microfarms in heel Azië op te zetten, die meer dan 200 ton per jaar telen met een voetafdruk en een kostenprofiel dat haalbaar is gezien de sociaal-economische omstandigheden van elk land.

"We proberen een oplossing te vinden voor de problemen van leveringszekerheid in ontwikkelingslanden en hoge teeltkosten in ontwikkelde landen. Ons doel met dit project is om de sector te laten zien dat een disruptief model in de toeleveringsketen van microfarms kan werken en kan worden opgeschaald", zegt Christina Prokscha, CEO van Eden Towers.

"We zullen ons eerst richten op Azië, omdat het een markt is waar het aanbod, de bevolking en het logistieke netwerk het moeilijk maken voor grootschalige farms om winst te maken. Wij geloven dat ons netwerk waardevolle mogelijkheden biedt voor ondersteuning van telers en winstgevendheid," legt Kees Kuijper, VP Research and Development bij Holland Bio Products, uit.

IP-sharing programma
Samen hebben ze een kennis- en IP-sharing programma opgezet dat de toegangskosten tot de vertical farmingmarkt drastisch verlaagt en is toegesneden om telers met een laag inkomen in ontwikkelingslanden te helpen met toegang tot nieuwe technologie, grotere marktkansen en een duidelijk pad naar winst.

Het initiatief is ontworpen om het probleem van winstgevende markttoegang aan te pakken, wat meestal het moeilijkste onderdeel is van kleinschalige vertical farms. De nieuw ontwikkelde IP door Eden Towers en Holland Bio Products over de teeltmethode, plus IP van haar partners, combineren het nieuwe concept tussen Nederland, Australië, India en Indonesië.

"We zijn van plan de microfarms in te zetten op locaties waar ons marktnetwerk de afgelopen maanden is gegroeid. Door kant-en-klare markttoegang te leveren, kunnen we onze microtelers dezelfde brutomarges bieden als wij. Dit is waar de echte magie plaatsvindt," aldus Christian.

Farms oprichten door heel Azië
De geplande farms zullen worden ondersteund door de commerciële faciliteiten van Eden Towers, de binnenlandse activiteiten in Azië en de wereldwijde toeleveringsketen van Holland Bio Products voor hoogwaardige vertical farming inputs. Een belangrijk onderdeel van die oplossing is de levering van hoogwaardige, herhaalbare inputs aan de microfarms, deels mogelijk gemaakt door de hoogwaardige voorgezaaide matten en pluggen van Holland Bio Products.

"Onze voorgezaaide matten en pluggen zijn van hoge kwaliteit en bieden telers een enorme kostenbesparing ten opzichte van handmatig zaaien. Het product heeft zich bewezen in ontwikkelde markten en levert hoge kwaliteit, hoge opbrengst en snelle oogstcycli," voegt Kees toe.

Voor meer informatie:
Eden Towers
christian@edentowers.life
www.edentowers.life

Holland Bio Products
www.hollandbioproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.