Duurzaamheid bij tomaten is geen zwart-witverhaal. Om te weten of Belgische tomaten duurzamer zijn dan tomaten geïmporteerd uit warme landen, moet gekeken worden na het ecologische, economische en sociale aspect van tomatenteelt. Tessa Avermaete, bio-economie van KU Leuven licht de vraag toe in een video van Vilt teevee.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Noodtoelating Huwa-San TR-50 tegen ToBRFV in België
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-15 Sneller scouten en beter advies met nieuwe Crop-Scanner
- 2023-09-15 Nitraatarme voeding voor nieuw aardbeienproduct
- 2023-09-15 Telers benieuwd naar najaar in toekomstbestendige bramenteelt
- 2023-09-15 Staat kasgewassen Almería en Granada
- 2023-09-15 Coatings verbeteren sturing van de komkommerteelt
- 2023-09-13 Komende weken staat de Libanese AGF-sector in de schijnwerpers
- 2023-09-13 "Britse tomatenteelt zal komende jaren herstellen"
- 2023-09-12 Nieuw platform maakt cannabisonderzoek toegankelijker
- 2023-09-12 ToBRFV en tomatenimport Duitsland: wat is precies de correlatie?
- 2023-09-12 "Overstap van Nederlandse naar Spaanse paprika's kan aanvoerproblemen opleveren"
- 2023-09-12 Fusariumvondst in Ierse kassla
- 2023-09-11 Nederlandse studenten maken kennis met Amerikaanse glastuinbouw
- 2023-09-07 Kratten vol onbespoten groente van Voedseltuin naar Voedselbank
- 2023-09-04 "Geen verhoogde staat van alertheid door oosterse fruitvlieg"
- 2023-08-30 Validatieproef AI-teelt: Digital Twin staat het dicht bij commerciële praktijk
- 2023-08-29 Iets minder courgettetelers door gestegen kosten in Spanje
- 2023-08-29 Teeltwisseling: letterlijk en figuurlijk aan de lopende band
- 2023-08-25 Areaal zachtfruit in Huelva ongewijzigd