Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhuizing en herbestemming van kassen voor liefdadigheidsinstelling op Guernsey

CambridgeHOK heeft een liefdadigheidsinstelling op Guernsey ondersteund bij de verplaatsing en transformatie van twee overbodige kassen tot een modern bedrijf dat geschikt is voor tientallen jaren toekomstig gebruik.

Het werk, dat wordt omschreven als het 'grootste recyclingproject dat ooit op het eiland is voltooid', werd geleid en overzien door het team van de kassenbouwer voor Guernsey's Rural Occupational Workshop (GROW).

Deze liefdadigheidsinstelling biedt opleiding en een beschermde werkomgeving in de tuinbouw voor mensen met diverse handicaps en interesse in een loopbaan in de tuinbouw of aanverwante ambachtelijke bedrijven.

De instelling teelt en verkoopt ter plaatse seizoensfruit en -groenten, zowel in de winkel als in het café, evenals zomerperken, vaste planten, heesters en hagen.

Voor het project werden de twee bestaande kassen zorgvuldig ontmanteld en op een nieuwe locatie opnieuw opgebouwd met extra apparatuur, waaronder deuren en gemotoriseerde ventilatie.

Dit zorgt ervoor dat de kas ook in de toekomst de ideale teeltomgeving voor zowel groenten als sierplanten kan bieden.

De kas in Venlo-stijl biedt GROW ook een verkoopruimte, zodat ze een volledig assortiment planten voor verkoop aan het publiek kunnen tonen.

Project voltooid in 14 weken
Het werk werd voltooid in een periode van 14 weken, opgesplitst in twee fasen voor de ontmantelings- en wederopbouwwerkzaamheden. De ontmantelingswerkzaamheden werden eind 2022 afgerond en de reconstructiefase in april 2023.

Elliot Wrightson, projectmanager bij CambridgeHOK: "Dit was een technisch uitdagend project zoals kan worden verwacht bij het niet alleen verplaatsen van twee bestaande kassen, maar ook het combineren ervan tot één kas."

"Als gevolg daarvan was dit een succesvol project. Te zien hoe het werd afgerond en een fantastische nieuw bedrijf opleverde voor GROW, een liefdadigheidsinstelling die zo waardevol is, gaf zowel persoonlijk als voor het hele projectteam veel voldoening."

Voor meer informatie: 
CambridgeHOK
Tel: +44(0)1430 449440
info@cambridgeglasshouse.co.uk
www.cambridgehok.co.uk

Publicatiedatum: