Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers op rally met De Ruiter

Maar liefst 64 telers verschenen op 24 mei aan de start van De Ruiter Rally bij Den Berk, locatie Vrouwkensblok, in België. Vorig jaar vond de eerste editie van de toertocht met oldtimers en sportauto’s plaats.

Het succes van toen was voor De Ruiter aanleiding een nieuwe traditie in te zetten. Duco de Ruiter, accountmanager, vertelt: “Toen we na twee jaar corona elkaar eindelijk weer mochten ontmoeten, ontstond bij ons het idee van een rally. Tijdens deze eerste editie toerden we langs de mooiste stukjes van Nederland. Dit jaar kozen we voor een uitdagende route door Nederland en België.”

Het team van Den Berk, Jules Beirinckx en Jonas Ryckers.

Sfeervolle route
De deelnemers gingen in duo’s op weg: de chauffeur en de minstens zo belangrijke navigator. Aan de hand van een routeboek met foto’s moesten zij hun weg zien te vinden en ondertussen letters en stempels verzamelen. Duco: “Het weer was fantastisch, net als de sfeer. De tocht bracht de deelnemers langs verrassende locaties, prachtige landschappen, idyllische dorpjes en natuurlijk de bekende Belgische aardbeienkassen.”


Het team van Roots growers: Stefan Oussoren en Richard van der Knaap 

Kennismaken met de nieuwste rassen
Onderweg waren er drie tussenstops. Daar kon men de benen strekken en een versnapering nemen. “Hier presenteerden we ook onze nieuwste rassen: een gele paprika, de vleestomaten Ferreira en Novero en drie cocktailtomaten met resistentie, waaronder de Strabini. Een leuke manier om nieuwe producten te leren kennen.” De dag werd afgesloten met een gezellige BBQ.

Eerste prijs voor Coolen Tuinderij
Natuurlijk werden er ook prijzen uitgereikt. Team Coolen Tuinderij, met Jack Coolen als bestuurder en zijn vriendin Geertje als navigator, ging er met de hoofdprijs vandoor: de De Ruiter Rally wisselbokaal. “Vorig jaar waren we ook van de partij. Het was toen zo leuk dat we dit jaar weer mee wilden doen. Toen we hoorden dat er een ander team was met maar één fout dachten we dat we zeker niet gewonnen hadden. Dat bleek echter wel zo te zijn. Enorm leuk natuurlijk!”, zo vertelt Jack.

Alleen maar winnaars
De tweede prijs ging naar het team van Kwekerij van Adrichem Steenbergen, met vader Loek en zoon Sjors van Adrichem. “Genoten met een grote G”, zo was hun reactie. Het team van Jami V.O.F., met Michel Zwinkels en Jip van het Hof, ging er met de derde podiumplaats vandoor. Duco lachend: “Ook hadden we de felbegeerde poedelprijs. Die was voor Ronald van der Sande en Hans van Weerdenburg van Kwekerij Brieljant. Hoewel het bij hen onderweg wat minder ging, hadden ze toch een geweldige dag.”

Op naar de derde editie
“We merken dat er veel animo is voor deze rally. Deelnemers komen van heinde en ver om mee te kunnen doen en we zien iedereen hier de hele dag met een grote glimlach rondlopen”, zo vertelt Duco. “Al met al reden genoeg voor ons om volgend jaar de derde editie van deze rally te organiseren. We kijken er nu al naar uit!”

Voor meer informatie:
Bayer Vegetable Seeds 
www.vegetables.bayer.com 

Publicatiedatum: