Alex Datema, Rabobank:

"Verduurzaming gaat eerst geld kosten"

De Rabobank is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe visie op landbouw. In de toekomst zal niet alleen de financiële haalbaarheid, maar ook duurzaamheid van doorslaggevende rol zijn bij het verstrekken van een lening. Dat vertelde Alex Datema op de ALV van de NFO die op 16 mei werd gehouden in Geldermalsen, zo meldt NFO.

Datema is melkveehouder en sinds 1 mei directeur Food&Agri bij de bank. In een interactieve lezing schetste hij zijn visie op de toekomstige landbouw. Het nemen van duurzaamheidsstappen zal voor de meeste bedrijven in eerste instantie een dip in de inkomsten geven.

Toch is dat een richting die de sector op moet, liet hij zijn toehoorders weten. "Ik zie in cijfers van boeren die die stap al genomen hebben dat het een paar jaar kost om dat bedrijfsmodel op orde te krijgen en daarna loopt het weer op. Je krijgt dus eerst een tijdje lastig. Juist in dat stukje kan de Rabobank iets in betekenen. Het gaat dan om investeringen die niet direct iets opleveren, maar wel goed zijn voor het toekomstperspectief van de bedrijven", aldus Datema. In gesprek met de NFO-leden kwamen nog veel meer thema’s aan bod.

Hieronder de hele lezing van Alex Datema

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.