Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LED- en zonlicht maken van kas nog geen 'felverlichte' werkomgeving

Werken in de kas betekent niet werken in een 'felverlichte omgeving'. Dat er ook met roze ledlicht wordt gewerkt, verandert daar niets aan. De lampen hebben een sterkte van minder dan 300 watt en zonlicht wordt met schermen buiten de kas gehouden. Bovendien is het mogelijk een zonnebril te dragen.

Bovenstaande argumentatie maakt dat een voormalig administratief medewerker die in de ziektewet verzeild raakte, volgens de verzekeringsarts na behandeling weer aan het werk kan in een passende functie. De medewerker vroeg om een WIA-uitkering, maar kreeg die niet. Een rechtszaak en hoger beroep volgde.

Daarin oordeelde de Centrale Raad van Beroep op 17 mei dat pas in hoger beroep een 'toereikende arbeidskundige onderbouwing' is gegeven bij de weigering van de WIA-uitkering. De voormalig administratief medewerker heeft recht op een vergoeding van de kosten voor de rechtszaak door het UWV.

Nederlanders kunnen een WIA-uitkering krijgen als blijkt dat ze door ziekte niet of minder kunnen werken.