Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse slateelt verschuift regionaal naarmate de seizoenen vorderen

In 2022 was sla goed voor bijna een vijfde van de 21,8 miljard dollar die Amerikaanse telers ontvingen aan contante inkomsten uit de verkoop van groenten en meloenen. De totale verkoop van Romaine sla bedroeg 1,54 miljard dollar, die van ijsbergsla 1,33 miljard dollar en die van bladsla 1,25 miljard dollar.

In 2022 werd naar schatting 85 procent van de in de Verenigde Staten voor consumptie beschikbare sla in eigen land geteeld. Terwijl de slateelt het hele jaar door plaatsvindt, verschuiven de teeltgebieden met de groeiseizoenen. Van half november tot begin april is de meeste in de Verenigde Staten verkochte sla afkomstig uit de geïrrigeerde woestijnvalleien van Southern California's Imperial County en het Yuma-gebied van Arizona. Zendingen sla uit Florida helpen de regionale marktlacunes tijdens de winter- en lentemaanden op te vullen.

Van eind april tot half november verschuift de productie naar Centraal-Californië. Van de lente tot de herfst wordt de plaatselijke oogst in de meeste andere staten gebruikt voor boerenmarkten, regionale/lokale detailhandel en restaurants, en door de gemeenschap gesteunde landbouw.

Bron: ers.usda.gov

Publicatiedatum: