Drie commerciële testopties gevalideerd voor ToBRFV-detectie

Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) dook in 2015 op als een ernstige bedreiging voor tomatengewassen, waarbij de resistentie in rassen werd doorbroken. In reactie hierop heeft Agdia, leverancier van diagnostische oplossingen voor plantenpathogenen, drie commerciële testen ontwikkeld en gevalideerd om ToBRFV effectief te detecteren. Deze testen, namelijk ELISA, ImmunoStrip en AmplifyRP XRT, bieden verschillende testopties voor laboratorium- en veldonderzoeken. Nu is het onderzoek achter deze opties gepubliceerd.

De ToBRFV ELISA-test maakt gebruik van monoklonale antilichamen en is ontworpen voor high-throughput tests in laboratoria. Het is een waardevol instrument voor onderzoekers en diagnostici om snel en nauwkeurig de aanwezigheid van het virus vast te stellen in grote monsters.

Voor veldonderzoeken biedt Agdia de ToBRFV ImmunoStrip, een serologisch lateraal flow-apparaat. Dit gebruiksvriendelijke instrument maakt gebruik van monoklonale antilichamen om ToBRFV snel en ter plaatse te detecteren. Het stelt telers en veldwerkers in staat om snel de aanwezigheid van het virus te beoordelen en de juiste actie te ondernemen om de verspreiding ervan te beperken.

Daarnaast heeft Agdia de ToBRFV XRT ontwikkeld, een moleculaire methode die recombinase polymerase amplificatie combineert met hoge gevoeligheid. Dit hybride instrument biedt het gemak van zowel veldonderzoek als laboratoriumanalyse en biedt een PCR-achtige nauwkeurigheid bij de detectie van ToBRFV. Met een analytische gevoeligheid van 15 fg/µl garandeert de XRT-test betrouwbare en nauwkeurige resultaten.

Alle drie de testsopties - ELISA, ImmunoStrip en XRT - zijn grondig geëvalueerd om te voldoen aan de noodzakelijke prestatiecriteria voor nauwkeurige detectie. De ELISA en ImmunoStrip tonen een analytische gevoeligheid die varieert van 64 tot 320 pg/ml, met een brede specificiteit die alle geteste ToBRFV-isolaten omvat. Zij vertonen ook kruisreacties met verwante virussen zoals het tabaksmozaïekvirus, het tomatenmozaïekvirus en het tomatenmottle-mozaïekvirus .

De XRT-test daarentegen vertoont een uitzonderlijke analytische specificiteit, die specifiek is ontworpen om kruisreacties met andere virussen te vermijden. De gevoeligheid is opmerkelijk, met het vermogen om ToBRFV op te sporen bij niveaus van slechts 15 fg/µl.

Cruciaal is dat alle drie de testen een diagnostische gevoeligheid en specificiteit van 100% bereiken, waardoor nauwkeurige en betrouwbare resultaten worden gegarandeerd. Agdia erkent het belang van betrouwbare diagnostische en analytische gegevens om diagnostici, onderzoekers en telers bij hun werk te ondersteunen. Een goede validatie van deze testen is essentieel om foutieve resultaten en rapportage te voorkomen, waardoor de integriteit van de diagnostiek van plantpathogenen wordt gewaarborgd.

Klik hier voor het volledige onderzoek.

Voor meer informatie: 
Agdia 
52642 County Road 1 
Elkhart, IN 46514, VS
Tel.: +1 574 264 2615
info@agdia.com
www.agdia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.