Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen maken kennis met klimaatcomputers, schermen en datagestuurd telen

Op 17 mei hebben Hoogendoorn en New Green gezamenlijk de "New Green Trainingsdag" gehouden. De deelnemers waren Anthura, Dümmen Orange, Van Iperen, Svensson, Van der Knaap, LetsGrow.com en Haoyu Group. Deze trainingsdag is vooral bedoeld voor de plantteams van New Green-projecten in heel China, met als doel de bestaande uitdagingen in het plant- en exploitatieproces van kassen te bespreken, evenals de toekomstige ontwikkelingstrend en koers van de sector.

Klik hier om het fotoverslag te bekijken.

Voordat de training begon, heette Fan Tianqing, algemeen directeur van New Green, alle deelnemers van harte welkom.

"Net als de slogan van dit evenement, New Thing is Always Possible, zijn meer nieuwe technologieën en kennis altijd beter in deze sector," introduceerde Martin Helmich, die helemaal uit Nederland kwam, de nieuwste technologische ontwikkeling op dit gebied, de IIVO klimaatcomputer. Intelligente algoritmen besparen gebruikers tijd en moeite en helpen telers intelligente beslissingen te nemen door middel van realtime gegevensanalyse. Het heeft ook visualisatiemodules geïntegreerd in een dashboard voor extra bedieningsgemak. Naar verluidt heeft het Finka-project in Mexico de teelt met 25% verhoogd en de gas- en elektriciteitskosten sterk verminderd na het gebruik van intelligente algoritmefuncties.

Shi Zhanhu, technisch directeur van Hoogendoorn, gaf een gedetailleerde uitleg over de functies en het gebruik van het IIVO-systeem, gericht op intelligente omgevingscontrole, irrigatiecontrole en energiebeheer en benadrukte dat IIVO naadloos verbonden is met sensoren van alle merken en volledig compatibel is met slimme camera's, irrigatie-units en apparaten van derden.

Svensson, een wereldwijde leverancier van kasschermen, demonstreerde zijn kasscherm ter plaatse. Het Luxous energiebesparende scherm met hoge doorlaatbaarheid is geschikt voor koude seizoenen en weersomstandigheden, vooral in de winter in het noorden van China, om de gewassen overdag warm te houden en energie te besparen.

Lang Xiaocheng, operationeel directeur van New Green, introduceerde het Weifang-project vanuit het perspectief van kasontwerp, bouw, teelt en gewasomloop.

Liu Tiantian, business manager van LetsGrow.com, introduceerde tijdens de training de datagestuurd telen. New Green is een groot Phalaenopsis- en Anthuriumbedrijf en tevens LetsGrow-gebruiker.

Klik hier om de hele fotoreportage te bekijken.

Anthura legde de gedetailleerde operaties en het risicobeheer in het management van de kasteelt uit. Haoyu Group vertelde hoe kasmedewerkers effectiever kunnen worden aangestuurd.

Deelnemers nemen foto's als aandenken

Bezoek aan het park

Groepsfoto

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Publicatiedatum: