Westland Infra Netbeheer geeft vermogen vrij op inkoopstation De Lier

Westland Infra Netbeheer gaat vermogen vrij geven voor teruglevering op aansluitingen op het inkoopstation De Lier. Dit betekent dat grootverbruikklanten die hun aansluitingen op het inkoopstation van De Lier hebben vanaf 22 mei een nieuwe of aangepaste aansluiting voor teruglevering kunnen aanvragen via www.mijnaansluitingen.nl of via het aanvraagformulier op de website van Westland Infra Netbeheer. 

Het Westland Infra Netbeheer heeft vorig jaar een vooraankondiging van structurele congestie gedaan, waardoor aanvragen tussen 3 oktober en heden op een wachtlijst terecht gekomen zijn. Met klanten op het inkoopstation De Lier, die al eerder een aanvraag hebben gedaan en dus op de wachtlijst staan, neemt het netbeheer zo spoedig mogelijk contact op om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen.

Inkoopstation De Lier
Na onderzoek op congestiemanagement is gebleken dat de transformatorstations die opgesteld staan in de Lier voldoende capaciteit hebben, waardoor aanvragen alsnog kunnen worden uitgevoerd. Grootverbruik klanten met aansluitingen groter dan 3x80A die aangesloten zijn op het inkoopstation De Lier kunnen een nieuwe aansluiting of aanpassing van hun aansluiting met betrekking tot teruglevering aanvragen.

Op de website van Westland Infra kunnen klanten met gebruik van hun EAN-code controleren of hun aansluiting wel gekoppeld is aan het inkoopstation in De Lier. Hierbij opgemerkt dat gevestigd zijn binnen de gemeentegrenzen van de Lier niet betekent dat de aansluiting ook op het inkoopstation de Lier zit.

Inkoopstation Westerlee
Voor het inkoopstation Westerlee geldt op dit moment nog de vooraankondiging structurele congestie. Het Westland Infra kan helaas voor dit station niet met zekerheid stellen dat er capaciteit beschikbaar is. Klanten met hun aansluiting gekoppeld aan dit station worden bij aanvraag van een nieuwe of aangepaste aansluiting voor teruglevering op de wachtlijst geplaatst. Een structurele oplossing wordt onderzocht. Een planning van de eventuele netverzwaringen is nog niet bekend.

Vooraankondiging structurele congestie
Op 3 oktober 2022 heeft Westland Infra Netbeheer een vooraankondiging gedaan voor structurele congestie voor teruglevering van elektriciteit in het gebied gevoed door de stations in Westerlee en De Lier. In het genoemde congestiegebied dreigt het verwachte transportvermogen voor teruglevering op korte termijn het totale beschikbare transportvermogen voor teruglevering te overschrijden.

Dit vormt de aanleiding voor de verwachte structurele congestie en de reden om de toepassing van congestiemanagement te onderzoeken. Met dit onderzoek bepaalt Westland Infra de aanwezigheid van congestie. Er is sprake van congestie als de totale transportbehoefte groter is dan de transportcapaciteit van de netten in het betreffende gebied.

Bron: Westland Infra Netbeheer 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.