Eerste evaluatie kasproeven naar managen organische stof in watersysteem

Grip op de microbiologie rond plantenwortels door management van organische stof in het watersysteem kan ziekten en groeiremming in substraatteelten voorkomen. In het vorig jaar gestarte project OSIRES zoomen onderzoekers in op de rol van specifieke organische stoffen en ontwikkelen zij een toolbox waarmee telers de effecten op plantengroei gericht kunnen managen. Jim van Ruijven licht de achtergronden toe en brengt verslag uit over de voortgang bij Glastuinbouw Waterproef. 

Meer grip op wortelomgeving
“Bij planten die in de vollegrond groeien, blijven de stoffen die de plant uitscheidt dicht bij de eigen wortels. In een substraatteelt met recirculatie worden deze stoffen mogelijk door de hele kas worden verspreid”, schetst onderzoeker Jim van Ruijven van Wageningen University & Research. “Bovendien beschikken vrijwel alle bedrijven tegenwoordig over ontsmettingssystemen die zowel micro-organismen afdoden als organische stoffen afbreken, ongeacht de vraag of ze gunstig of schadelijk zijn voor de plant."

Het hele artikel is op Glastuinbouw Waterproof te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.