Lokaal teeltproject met 8 hectare kas in aanbouw in Senegal

Kassenbouwer J. Huete Greenhouses is onlangs begonnen met de bouw van een faciliteit van 20 hectare in Senegal met onder meer een supermarkt waar de lokaal geteelde groenten en fruit beschikbaar zullen worden gesteld. "Het doel van het project is om groenten en fruit van topkwaliteit te telen en beschikbaar te maken voor de lokale bevolking, maar ook de lokale economie te stimuleren, nieuwe banen te creëren en de ecologische voetafdruk te verkleinen." 

"Het project omvat vollegrondsteelt en kassen, onder meer ook voor een kwekerij. Met deze infrastructuur zal J. Huete Greenhouses ideale teeltomstandigheden bieden voor een aantal lokale groenten en fruit. Het omvat de hele waardeketen, van zaadje tot de consumptie van gezonde producten. Van boer tot bord. In Senegal voor de Senegalezen."

Het project in Senegal bestaat uit:

  • 8 hectare kasteelt
  • 11 hectare buitenteelt
  • 1.000 m² kwekerij
  • 3.000 m² pakstation
  • 30.000 m³ opslagcapaciteit

Dit grootschalige project zal aanzienlijke economische groei en werkgelegenheid in de regio genereren. 

"We zijn verheugd om deel te nemen aan dit belangrijke project, dat onze inzet voor duurzame en innovatieve teeltpraktijken weerspiegelt", zegt Javier Huete, CEO van het bedrijf. "Ons doel is om kastechnologie van de hoogste kwaliteit te leveren, afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten, en om bij te dragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de regio's waarin we actief zijn."

Voor meer informatie:
J. Huete Greenhouses
https://jhuete.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.