Vertical farm van 1500m2 geopend in bekend Turks winkelcentrum

Dit voorjaar opende Plant Factory, een Turkse leverancier van vertical farms, een vertical farm van 1500m2 in İstinyePark, een populair winkelcentrum in İstanbul, op de -5 verdieping.

"Het is de eerste vertical farm op industriële schaal in Turkije in een winkelcentrum en we zijn super trots dat we hier zo'n grote rol in spelen," zegt Halil Beşkardeşler, medeoprichter en CEO van Plant Factory.


In de nieuwe farm

De farm zal ongeveer 900.000 producten per jaar opleveren en heeft naar verwachting een dagelijkse oogst van 2500 producten. Deze producten bestaan uit verschillende soorten sla, boerenkool, paarse boerenkool, paksoi, basilicum, paarse basilicum, soorten peterselie en koriander.

In de farm wordt de technologie die Plant Factory de afgelopen zeven jaar zelf en samen met hun oplossingspartners heeft ontwikkeld toegepast. Het duurde ongeveer acht maanden om de farm af te bouwen en de producten worden nu gebruikt door restaurants in het winkelcentrum. Naast B2B zijn de producten verkrijgbaar bij filialen van Macro Center, een high-end retailer, en Taze Direkt, een e-commerce platform voor AGF.

De minister van tuinbouw van Turkije was aanwezig, evenals adviseurs van Plant Factory, koks, deskundigen uit de sector, influencers, het hogere management van het winkelcentrum en restauranteigenaren.


Halil Beşkardeşler tijdens het evenement aan het woord

Nieuwe projecten in de pijplijn
Een tweede farm is gepland aan de Anatolische kant van Istanbul en zal in de 2e helft van 2024 worden geopend. "We blijven onderzoek doen in onze twee O&O-centra om uiteindelijk meer producten op de markt te brengen. Bovendien is de afzet via verschillende kanalen opgevoerd om ons netwerk met de dag te vergroten", zegt Beşkardeşler.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.