Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% besparing op energiekosten door warm water en opwekken elektriciteit

"Bij Tecogen zien we CEA als een perfecte match voor onze producten. Het is een veeleisende toepassing die constante koeling, ontvochtiging en een hoge uptime vereist. Onze producten helpen in veel gevallen de gebruikskosten te halveren en de beperkingen van de elektrische capaciteit op te heffen", legt Abinand Rangesh, CEO van Tecogen, uit.


Het team van Tecogen tijdens de Indoor AgCon 2023 met in het midden Abinand 

Tecogen bestaat al zo'n 40 jaar en maakte vroeger deel uit van Thermo Electron, dat sindsdien Thermo Fisher is geworden. Toen Tecogen een aparte entiteit werd, richtte het bedrijf zich op de productie van warmtekrachtkoppeling. Zoals Abinand uitlegt, richt Tecogen zich op twee hoofdtypes van warmtekrachtkoppeling: elektrische warmtekrachtkoppeling die elektriciteit en warm water genereert, en koelers die zowel gekoeld als warm water genereren.

Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in zorginstellingen en andere sectoren die een zeer strikte klimaatbeheersing vereisen. De uitbreiding van het bedrijf naar de tuinbouw met gecontroleerde omgeving was dan ook een natuurlijke en voor de hand liggende stap. Terwijl de cannabissector gewoonlijk zowel de temperatuur als de vochtigheid regelt door de lucht tot onder het dauwpunt te koelen en vervolgens de temperatuur weer te verhogen, legt Abinand uit dat de koelers van Tecogen bijna twee keer zo efficiënt zijn als conventionele systemen omdat er zowel warm als koud water wordt gegenereerd.

"Met conventionele systemen genereer je gekoeld water en moet je vervolgens een ketel opstoken om warm water te produceren. Als je in de VS elektriciteit van het net koopt, vergroot dit echt je CO2-voetafdruk, omdat het net nog steeds voornamelijk door fossiele brandstoffen wordt aangedreven," zegt Abinand.

Tecogen heeft haar systemen geïnstalleerd in meerdere cannabisteeltbedrijven en heeft onlangs enkele indoor farms aan haar portfolio toegevoegd.

Geen stilstand, geen probleem
Hoewel Tecogen-apparatuur meestal via partners wordt verkocht, handelt Tecogen zelf alle servicecontracten af via haar 11 servicecentra: 10 in de Verenigde Staten en 1 in Canada. Met het oog op een zeer hoge servicegraad dekt het uitgebreide servicecontract alle Tecogen-apparatuur, zodat telers niet stilstaan als hun apparatuur onderhoud nodig heeft.

"Het is het beste om vanaf dag één uitgebreid onderhoud te hebben om stilstand en opbrengstverlies te voorkomen", zegt Abinand.

Tecogen levert doorgaans warmtekrachtkoppelingssystemen aan grote installaties, waarbij de kas van een doorsnee klant niet minder dan een paar hectare groot is. In volledig gecontroleerde omgevingen, zoals vertical farms en cannabisteeltbedrijven, is de minimaal vereiste overkapping momenteel 900-1800 m2.

Hoewel de apparatuur van Tecogen een hogere aanschafkosten heeft, legt Abinand uit dat de bedrijfskosten tijdens de levensduur ongeveer de helft bedragen van die van concurrerende producten. Amerikaanse telers kunnen een belastingkrediet van 40% krijgen, wat de aanloopkosten aanzienlijk vermindert.

Oplossingen voor kleinere locaties op komst
Het bedrijf heeft een boodschap voor kleinere bedrijven- stay tuned! Tecogen werkt momenteel aan producten voor kleine tot middelgrote installaties.

Verder werkt het bedrijf samen met klanten om de haalbaarheid te testen van het recirculeren van CO2 die door de apparatuur wordt gegenereerd in de productieruimte om de groei te versnellen en de opbrengst te verhogen. Deze samenwerkingen worden gedreven door de missie van het bedrijf om de CO2-afdruk van fabrieken te verminderen en weerbaarder te worden tegen de stijgende energie- en inputkosten.

Voor meer informatie: 
Abinand Rangesh, CEO
Tecogen
sales@tecogen.com
www.tecogen.com

Publicatiedatum: