Rabobank wil CO2-footprint tuinbouwondernemer op tafel

De verwachtingen over wat 2023 de tuinbouw gaat brengen, zijn nog altijd voorzichtig. Toch zal de huidige marktsituatie het merendeel van de bedrijven tevreden stemmen. De prijzen van de meeste producten zijn (ruim) voldoende om de gestegen kosten te compenseren en de winstgevendheid op peil te houden. Dat geldt in elk geval voor de prijzen van vruchtgroenten en het merendeel van de snijbloemen. De prijzen van bolbloemen op pot, groene potplanten en appels blijven achter om alle kosten te kunnen dekken.

Dat en meer - waaronder een uitvoerig pleidooi voor het (laten) doen van footprintberekeningen, inclusief instructie hoe de markt dat zou moeten aanpakken en het nieuwtje dat de bank zelf voornemens is in de nabije toekomst voor haar klanten dergelijke berekeningen op te gaan stellen opdat zodoende de CO2-impact van financieringen inzichtelijk wordt - is te lezen in de jongste sectoranalyse van de tuinbouwspecialisten bij de bank, Arne Bac en Lambert van Horen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.