Fietstocht langs kassen Duijvestijn Tomaten en TopKrop

Onlangs hebben zes wielrenners zestig kilometer afgelegd op de fiets. Een fietstocht georganiseerd door Mark Damen, projectleider bij Hieroo en Greenport West-Holland. Hij houdt zich bezig met  verpakkingsmaterialen en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een regionaal retoursysteem voor potten en trays. Om de connectie te leggen tussen de stad, de mensen en Greenport, kwamen de fietsers samen om zo te sparren over circulariteit binnen de tuinbouw. 

De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in. De kandidaten vertrokken vanaf het Westplein in Rotterdam om vervolgens aan te komen bij de kassen van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Hier kregen zij na een lange tocht een rondleiding en mochten zij tomaten proeven. Als afsluiter fietsten de wielrenners nog door naar TopKrop in Schipluiden, dat sla teelt in een hydroponic-teelt.

Student Larissa van der Knaap, fietste ook mee en vertelt zelf interesse te hebben in circulariteit: “Ik heb er zeker zin in, al helemaal omdat het met fietsen is”. Ted Duijvestijn, eigenaar van Duijvestijn Tomaten en bestuurslid van Greenport, deed ook mee aan de tocht. Hij zag veel blije gezichten tijdens het fietsen en netwerken. “Verbinding maken met de stad, ik vind dat belangrijk!”

Bron: Greenport West-Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.