Toppatissiers bezoeken zachtfruitteler

De toppatissiers van het Dutch Pastry Team lieten zich tijdens een bezoek aan zachtfruitteler Van As in Tricht inspireren door het beste zachtfruit van eigen bodem. Aan de start van het zachtfruitseizoen bezochten de patissiers en bestuursleden van het team op uitnodiging van kwaliteitslabel Prestige Fruit de velden en kassen van teler Jannis van As.

Prestige Fruit is sinds enkele jaren partner van het Dutch Pastry Team. De missie van het team sluit naadloos aan bij de ambities van het zachtfruitkeurmerk om zich te onderscheiden als partner in fruit voor foodprofessionals. Prestige Fruit ondersteunt het team in hun missie om de bakkerijbranche in Nederland naar een hoger niveau tillen, internationaal de Nederlandse patisserie een hoogwaardige uitstraling te geven en de volgende generatie te enthousiasmeren voor verfijnde patisserie.


V.l.n.r Dutch Pastry Team leden Carlo Midiri, Kiki Suijkerbuijk, Bart de Gans, Joeri Vandekerkhove, Robin Hoedjes

en aspirantleden Carlo Lennarts en Raoul Andriessen

Hollands glorie
In het kader van kennis delen over zachtfruit, ontving op 11 mei trotse Prestige-teler Jannis van As de patissiers en bestuursleden van het Dutch Pastry Team op zijn familiebedrijf. Na een ontvangst met koffie en, uiteraard, patisserie, nam hij het team mee door de velden vol frambozen- en rode bessenplanten, om de tour af te sluiten in de aardbeienkassen. Tijdens de rondleiding legde Jannis de verschillende teelten uit en konden de patissiers hun vragen stellen. Direct na de rondleiding lieten de bezoekers zich inspireren door de mooie producten en maakten ze in de kas hun meegebrachte creaties met vers zachtfruit af. Teler Jannis van As was trots dat het team de moeite nam zijn bedrijf te bezoeken. “We werken het hele jaar door hard om in het seizoen het lekkerste fruit te leveren. Dan is het leuk te zien wat zij er mee kunnen maken en ze te inspireren met onze aanpak. Het levert altijd een mooie kruisbestuiving als we hun en ons ambacht combineren.”

Verdieping met teeltexpert
Na het bezoek aan de velden en kassen van Van As in Tricht, volgde een brainstorm onder leiding van teeltexpert van FruitMasters Harrie Jonker. Daar lichtte hij de patissiers voor hoe Prestige zich continu verdiept in nieuwe rassen die aansluiten bij de wensen van zowel teler als consument. Het is altijd zoeken naar de balans tussen de perfecte smaak, structuur en houdbaarheid en dat combineren met een scherp oog voor het rendement van de telers. Daarnaast werd er meer toegelicht aan welke strenge kwaliteitseisen het fruit moet voldoen voor het het keurmerk Prestige verdient. Tijdens een blinde proefsessie zijn vijf verschillende rassen geproefd door het Dutch Pastry Team, klassiekers en nieuwkomers. 

Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele patissiers die het ambacht willen verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vakwedstrijden ‘Dutch Pastry Award (DPA)’ en ‘De Beste Bonbon van Nederland’. Daarnaast nemen teamleden deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen zij demonstraties, delen kennis en inspiratie en ontwikkelen recepturen en mallen voor sponsoren en vakbladen. Het Dutch Pastry Team is in de loop der jaren uitgegroeid tot een hechte vriendengroep van topprofessionals met veel aanzien: www.dutchpastryteam.nl

Voor het kwaliteitskeurmerk Prestige komt uitsluitend de absolute topkwaliteit van de oogst van onze telers in aanmerking. Het label Prestige garandeert chefs, bakkers en patissiers fruit van de hoogste kwaliteit: met de beste smaak, structuur en geur, met de hand geplukt op Nederlandse bodem én op het perfecte moment. Door deze kwaliteitsgarantie kunnen foodprofessionals zich met volle aandacht richten op het toevoegen van hun signatuur aan hun gerechten en creaties.Prestige levert topkwaliteit zachtfruit voor horeca en foodservice via o.a. HANOS, Rungis en AGF-specialisten. 

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
+31 (0)345 578800
info@fruitmasters.com  
www.fruitmasters.nl  
www.prestigefruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.